Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοψήφισμα Κουρδιστάν: O Ερντογάν προειδοποιεί τον Μπαρζανί

20.09.2017 | 15:11
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η ευρείας κλίμακας άσκηση του Τουρκικού στρατού σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τα σύνορα με το Ιράκ. Το Γενικό Επιτελείο του τουρκικού στρατού μάλιστα ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή σε θέσεις του PKK στο Βόρειο Ιράκ στις περιοχές Ζαπ και Αβασίν- Μπασγιάν κατα την οποια σκοτώθηκαν 7 κούρδοι αντάρτες.

Για μια ακόμη φορά τα βέλη του Ταγγιπ Ερντογάν εστράφησαν κατά του Μπαρζανί. Μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε να εγκαταλείφθούν τα σχέδια για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας στις 25 Σεπτεμβρίου και συνέχισε απειλητικά: “Μην ξεκινάτε μια διαδικασία που θα σας στερήσει κι αυτά που έχετε”.

Αργότερα ο ίδιος μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι όλοι θα δουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας με τις κυρώσεις που θα επιβληθούν.
Σήμερα και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε ότι ο Μπαρζανί παίζει με την φωτιά.

Στο ίδιο και πιο σκληρό μήκος κύματος βρίσκεται και η αξιωματική αντιπολίτευση. Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Οζτούρκ Γιλμάζ ζήτησε να δοθεί περιθώριο 24 ωρών στην Διοικηση του Βορείου Ιράκ και να επιβληθούν ακολούθως άμεσα οικονομικές πολιτικές και στρατιωτικές κυρώσεις.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ