Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοψήφισμα Κουρδιστάν: Με στρατιωτική άσκηση απαντά η Τουρκία

18.09.2017 | 13:29
 Στην οριστική απόφαση του προέδρου του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο Βόρειο Ιράκ απαντά σήμερα η Τουρκία με ευρείας κλίμακας στρατιωτική άσκηση στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας.

Εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα, τεθωρακισμένα και άρματα μάχης, καθώς και ειδικές δυνάμεις επιχειρούν από νωρίς το πρωί στα τουρκο - ιρακινά σύνορα. Λίγο αργότερα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν άσκηση στις περιοχές Σιλόπι Χαμπούρ που είναι και το μόνο σημείο πρόσβασης από Τουρκία προς Βόρειο Ιράκ.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού στρατού τονίζεται επίσης ότι παράλληλα με την άσκηση συνεχίζονται στη μεθόριο και οι επιχειρήσεις στα πλαίσια αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Ταγγίπ Ερντογάν είχε επικρίνει τον Μασούντ Μπαρζανί για το επικείμενο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας του Ιρακινού Κουρδιστάν λέγοντας ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, που ήταν προγραμματισμένο να συνέλθει στις 27 του μήνα στην Άγκυρα, αποφασίστηκε να γίνει νωρίτερα, στις 22 Σεπτεμβρίου, γιατί η Διοίκηση του Βορείου Ιράκ επιμένει στην ίδια νοοτροπία και συνέχισε: “Αυτή τη φορά η εκεί διαδικασία μας ενοχλεί. Δεν μπορούμε να πούμε, ορίστε, συνεχίστε σε ένα βήμα προς την απόσπαση από το Ιράκ. Τους το έχουμε πει επανειλημμένως.”

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ