Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12.12.2012 | 12:51

Διαδικτυακή «επίθεση» δέχθηκαν η NASA, το FBI και η Ιντερπόλ

Ηλεκτρονικά δεδομένα από 1,6 εκατομμύρια λογαριασμούς διεθνών οργανισμών και κυβερνητικών υπηρεσιών διαφόρων χωρών από όλο τον κόσμο, «ανέβασε» στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο, το γκρουπ ακτιβιστών- χάκερς, Ghost Shell

Ηλεκτρονικά δεδομένα από 1,6 εκατομμύρια λογαριασμούς διεθνών οργανισμών και κυβερνητικών υπηρεσιών διαφόρων χωρών από όλο τον κόσμο, «ανέβασε» στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο, το γκρουπ ακτιβιστών- χάκερς, Ghost Shell, σύμφωνα με το BBC.

Οι χάκερς γνωστοποίησαν ότι συγκέντρωσαν τα δεδομένα έπειτα από σειρά κυβερνοεπιθέσεων στη NASA, το FBI, την Ιντερπόλ, την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), καθώς και πολλές άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες στην Αμερική και την Ευρώπη.
Ανάμεσα στα δεδομένα που αντέγραψαν οι χάκερς περιλαμβάνονται κωδικοί και ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βιογραφικά εργαζομένων, καθώς και περιεχόμενο από τις βάσεις δεδομένων των οργανισμών.

Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι οι διαδικτυακές επιθέσεις είναι μέρος της καμπάνιας της, με τίτλο «ProjectWhiteFox», για περισσότερη ελευθερία στις διαδικτυακές πληροφορίες.
Προκειμένου να μην εντοπιστούν και διαγραφούν τα δεδομένα, η οργάνωση τα ανάρτησε σε διάφορους διαδικτυακούς τόπους σχεδόν ταυτόχρονα.

Συνολικά, 37 οργανισμοί και κρατικές υπηρεσίες έπεσαν «θύματα» του Ghost Shell. Η οργάνωση, που θεωρείται «παρακλάδι» των Anonymous, έχει στο ενεργητικό της μια σειρά από κυβερνοεπιθέσεις μέσα στο 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφρικανοί χάκερς εναντίον ΓΕΕΘΑ!


"Χάκερς" έβγαλαν στον αέρα έγγραφα του Τουρκικού στρατού!
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ