Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Διαφθορά made in Germany στους ελληνικούς εξοπλισμούς - Θα πάει πέρα από τον Άκη;

25.08.2013 | 00:01
Η είδηση από την Γερμανία σύμφωνα με την οποία σε έρευνα που έγινε από τις δικαστικές προέκυψαν στοιχεία για δωροδοκίες στο πρόγραμμα των ελληνικών υποβρυχίων ποιον μπορεί να εκπλήξει; Ποιος στην Ελλάδα δεν έχει πειστεί εδω και αρκετά χρόνια ότι η διαφθορά στον χώρο των εξοπλισμών -ένα μέρος της- έχει σφραγίδα made in Germany;

Πως εξασφάλισαν τις εξοργιστικά “ηγεμονικές” συμβάσεις για τα υποβρύχια οι Γερμανοί; Βρήκαν πρόσφορο έδαφος για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι θα πουν πολλοί. Όμως το “οργωμένο χωράφι” κάποιος πρέπει να το σπείρει. Και στην περίπτωσή μας ο “γεωργός” ήταν και Γερμανός . Μόνο που αυτά που φύτρωσαν τελικά ήταν τα “άνθη του κακού”.

Πάνω σ΄ αυτές τις άθλιες για τα ελληνικά συμφέροντα συμβάσεις δεν πατάνε τώρα οι “φίλοι μας οι Γερμανοί” και σφυράνε αδιάφορα -και ξεδιάντροπα- για τα υπόλοιπα τρία υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ που σαπίζουν στον Σκαραμαγκά; Μην μπερδευόμαστε με συμβάσεις και άλλα νομικίστικα: λύση χωρίς τους Γερμανούς δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τους Γερμανούς στο θέμα των υποβρυχίων. Και αν δεν πιεστούν αφορητα σε πολιτικό επίπεδο θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι μας άρπαξαν πάνω από δυο δις και μας παρέδωσαν ένα υποβρύχιο! Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ εκτός από το καλύτερο συμβατικό υποβρύχιο στο κόσμο θα είναι σίγουρα και το πιο ακριβό.

Μακάρι οι Γερμανικές αρχές να προχωρήσουν στην έρευνα. Και ελπίζουμε ότι και οι Έλληνες δικαστικοί ,αυτή η ομάδα των “μουτζαχεντίν” στην οποία πολλές φορές έχουμε αναφερθεί θα ωφεληθεί από τις γερμανικές έρευνες και θα μπορέσει να “δέσει” υποθέσεις που αφορουν σε πολιτικούς που ενεπλάκησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην υπόθεση και φέρονται να έχουν ωφεληθεί.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την καχυποψία που δικαιολογημένα υπάρχει στον κόσμο. Και να διατηρήσουμε κι εμείς τις επιφυλάξεις μας και τους φόβους μας ότι τελικά η “κάθαρση” θα μείνει στον Τσοχατζόπουλο. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ