Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Διαμαρτυρία υπό βροχή στρατιωτικών για μισθούς και συνθήκες εργασίας

21.05.2016 | 22:12
 Η είδηση θα μπορούσε να είναι σήμερα από την Ελλάδα, καθώς οι αντιδράσεις για την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή είναι ιδιαίτερα έντονες.

Ωστόσο ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί στα Σκόπια, και αποφάσισαν να βγουν στους δρόμους, ακόμα και υπο βροχή.

Η ένωση των επαγγελματιών στρατιωτών στα Σκόπια, πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας, για την αγνόηση των αιτημάτων και δικαιωμάτων τους.

Η ένωση αναφέρει ότι επιδιώκει την εξίσωση των απολαβών τους και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με τους ένστολους της αστυνομίας.

Στη διαμαρτυρία τους είχαν επισήμαναν ότι το μισθολόγιό τους είναι δραματικά χαμηλότερo σε σύγκριση με άλλους υπαλλήλους στη δημόσια διοίκηση.

Τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι επιδιώκουν εδώ και έναν χρόνο να έρθουν σε συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας για να συζητήσουν τη βελτίωση του στρατιωτικού προτύπου, αλλά συναντούν την σιωπή.

Τα αιτήματα των μελών του στρατού των Σκοπίων, εκπηγάζουν κυρίως από αυτά των στρατιωτών που βρίσκονται στα ελληνικά σύνορα, καθώς ζητούν βελτίωση των συνθηκών εργασίας ώστε να έχουν τη δυνατότητα « να παραμείνουν στα νότια σύνορα της χώρας», όπως σημειώνεται.

Με πληροφορίες από το echedoros-a.gr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ