Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διάσημος βουλευτής του Ερντογάν τον εγκαταλείπει λόγω Γκιουλέν

16.12.2013 | 23:05
Ο Χακάν Σουκούρ, βουλευτής του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί από την παράταξη του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύγκρουση της κυβέρνησης με έναν γνωστό ισλαμιστή ιεροκήρυκα, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Σουκούρ, ο οποίος εξελέγη στην Κωνσταντινούπολη κι είναι γνωστό πως είναι οπαδός του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν και του κινήματος Χιζμέτ, ανακοίνωσε ότι αισθάνεται προσωπικά προσβεβλημένος από αυτές που αποκάλεσε «εχθρικές ενέργειες» εναντίον του κινήματος αυτού.

«Επί 20 χρόνια και πλέον γνώρισα και αγάπησα το κίνημα Χιζμέτ», ανέφερε ο Σουκούρ σε μια δήλωσή του την οποία μετέδωσαν πολλά τουρκικά ΜΜΕ. «Η μεταχείριση των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι υποστήριξαν σθεναρά την κυβέρνηση σε κάθε ζήτημα. . . ως εάν να επρόκειτο για εχθρούς στην καλύτερη περίπτωση δεν δείχνει παρά αχαριστία», σημείωσε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Γαλατασαράι, της Ίντερ του Μιλάνου και της Μπλάκμπερν.

Η αποχώρηση του Σουκούρ από το AK αποτελεί την πιο απτή ένδειξη της κρίσης ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Γκιουλέν – οι οπαδοί του τελευταίου, σύμφωνα με αναλυτές, είναι εκατομμύρια.

Η κυβέρνηση του Ερντογάν έχει εξοργίσει τα μέλη του κινήματος αυτού, υποστηρικτές του οποίου βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά στην αστυνομία, στις μυστικές υπηρεσίες, στο δικαστικό σώμα κ.λπ., διότι σχεδιάζει να καταργήσει τα ιδιωτικά προπαρασκευαστικά σχολεία τα οποία κατά μεγάλο μέρος τους χρηματοδοτούνται και διοικούνται από στελέχη του Χιζμέτ. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ