Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

29.10.2018 | 13:56
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το απόγευμα θα κληθεί στο ελληνικό ΥΠΕΞ για εξηγήσεις η πρέσβης της Αλβανίας, όπου και θα γίνει διάβημα διαμαρτυρίας από την Ελλάδα για την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το αιματηρό περιστατικό στην Αλβανία με θύμα τον 35χρονο Έλληνα Κωνσταντίνο Κατσίφα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε κάνει σαφή την πρόθεσή του να ζητήσει εξηγήσεις από τις αλβανικές αρχές. Και αυτό θα κάνει το απόγευμα της Δευτέρας (29.10.2018).

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι το απόγευμα πρόκειται να κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών η πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και να της επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας από την ελληνική πλευρά για το θάνατο του Έλληνα ομογενούς.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα μετά από διαπληκτισμό με Αλβανούς αστυνομικούς, το πρωί της Κυριακής (20.10.2018) στο χωριό Βουλιαράτες, κοντά στο Αργυρόκαστρο. Ακολούθησε καταδίωξή του από Αλβανούς κομάντος, που τον εντόπισαν σε βουνοπλαγιά πάνω από το χωριό. Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία, ο Κατσίφας πυροβολούσε κατά των αστυνομικών επί μισή ώρα και ως «απάντηση» οι κομάντος τον εκτέλεσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι και άλλη μια στο θώρακα.

Στην υπόθεση υπάρχουν «σκοτεινά» σημεία, με τους συγχωριανούς του 35χρονου και όσους τον γνώριζαν να μιλούν για μια εν ψυχρώ εκτέλεση από τους Αλβανούς κομάντος.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ