Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διεύρυνση των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος του συριακού καθεστώτος

22.07.2014 | 17:40
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε σήμερα να ενισχύσει τις κυρώσεις τις οποίες έχει επιβάλει σε βάρος του συριακού καθεστώτος προσθέτοντας τρία πρόσωπα και εννέα οντότητες στη μαύρη λίστα που έχει καταρτίσει.

Η απόφαση αυτή, η οποία ελήφθη σήμερα, αυξάνει το σύνολο των προσώπων τα οποία στοχοθετούνται από τις κυρώσεις της ΕΕ σε 192 και τον αριθμό των νομικών προσώπων —κυρίως δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων της Συρίας— σε 62.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη βαρύτητα της κατάστασης στη Συρία, το Συμβούλιο ενίσχυσε σήμερα τα περιοριστικά μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί από την ΕΕ εναντίον του συριακού καθεστώτος», ανέφεραν οι 28 σε μια ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε την ημέρα του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.

«Το Συμβούλιο στοχοθετεί τρία νέα πρόσωπα και εννέα οντότητες λόγω της εμπλοκής τους στη βίαιη καταστολή η οποία ασκείται εναντίον του άμαχου πληθυσμού ή της υποστήριξής τους στο καθεστώς».

Οι κυρώσεις αφορούν το πάγωμα πόρων των προσώπων και των οντοτήτων αυτών εντός της δικαιοδοσίας της ΕΕ, αλλά και την απαγόρευση στα πρόσωπα αυτά να ταξιδεύουν στην επικράτεια των κρατών-μελών.

Οι κυρώσεις αυτές θα τεθούν σε ισχύ αύριο Τετάρτη, όταν τα ονόματα των προσώπων και των οντοτήτων που αφορούν θα δημοσιευθούν στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Η προηγούμενη διεύρυνση του καταλόγου των ευρωπαϊκών κυρώσεων είχε γίνει την 23η Ιουνίου, όταν είχαν προστεθεί στον κατάλογο των προσώπων τα οποία στοχοθετούνται 12 υπουργοί της Συρίας.

Οι κυρώσεις της ΕΕ, που θα διαρκέσουν έως τουλάχιστον την 1η Ιουνίου 2015, περιλαμβάνουν επίσης ένα εμπάργκο στο συριακό πετρέλαιο και την πλήρη απαγόρευση των εξαγωγών όπλων στις αρχές της Συρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τζιχαντιστές εκδιώχθηκαν απο αντάρτες στη Συρία

Κρήτη: Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για την καταστροφή των χημικών της Συρία

Καμμία πειστική απάντηση για τα χημικά της Συρίας και την Κρήτη - ΒΙΝΤΕΟ

Συρία: Αιματοβαμμένη ορκωμοσία του Μπασάρ αλ Άσαντ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ