Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση χαστούκι για Ερντογάν - Νταβούτογλου και την πολιτική τους

06.12.2013 | 00:27
Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

''Χαστούκι'' σε Ερντογάν -Νταβούτογλου και την εξωτερική τους πολιτική : Στο 25% φέτος (2013) από 34,7% που ήταν πέρυσι (2012) έπεσε η στήριξη της τουρκικής κοινής γνώμης στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν, σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Kadir Has. 

Το 65% του δείγματος περιέγραψε το συριακό ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής ενώ το 41% θεωρεί ότι η Τουρκία θα πρέπει να παραμείνει ουδέτερη προς το συριακό καθεστώς και τη συριακή αντιπολίτευση.
 
Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το 37% των ερωτηθέντων περιέγραψε τη Τουρκία ως μια ισλαμική χώρα, ενώ το 72% θεωρεί ότι η Τουρκία θα πρέπει να αποτελέσει υπόδειγμα για τις μουσουλμανικές χώρες.
 
Αναφορικά με την Αίγυπτο, το 48% του δείγματος δεν είναι ευχαριστημένο με την πολιτική που εφαρμόζει η Τουρκία στην Αίγυπτο αλλά το 57% θεωρεί ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να αναγνωρίσει την σημερινή αιγυπτιακή κυβέρνηση.Η πολιτική της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή έπεσε κατά 11% από το 2011 και άγγιξε το 26% για το 2013.

Ποιους θεωρούν απειλές
 
Ως μεγαλύτερη απειλή για την Τουρκία θεωρούνται οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Συρία και το Ιράν ενώ το Αζερμπαϊτζάν θεωρείται η φιλικότερη χώρα.  

Διαβάστε ακόμη:

Ισραηλινός υπουργός στη Τουρκία


Ο Ερντογάν "ντοπάρει" τα στελέχη του κόμματός του


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ