Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διώξεις κατά πολιτικών για εξοπλισμούς - "Φωτοβολίδα" ή κάτι υπάρχει; Τι πραγματικά συμβαίνει

05.08.2013 | 12:01
“Βοά ο τόπος” ξανά από φήμες και πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο ή ακούγονται στους διαδρόμους των δικαστηρίων και του ΥΠΕΘΑ περί επικείμενων “διώξεων ή και συλλήψεων” πολιτικών που είχαν περάσει από τον χώρο της Άμυνας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το σενάριο γράφεται και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που μεταφέρονται στο Onalert, “δεν θα είναι και η τελευταία”. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν “φωτογραφίζονται” δύο πολιτικοί ένας “πράσινος” κι ένας “γαλάζιος” .

Για τον μεν πρώτο οι έρευνες έχουν αρκετά προχωρήσει . Για τον δεύτερο ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία ικανά να δικαιολογήσουν τις φήμες και τις πληροφορίες που κυκλοφορούν.

Στην Δικαιοσύνη ή τέλος πάντων σ΄ ένα κομμάτι της που αποτελείται από νέους -σε ηλικία και μυαλό- λειτουργούς υπάρχει η θέληση να “βρεθεί “”ακρη” σε μια σειρά υποθέσεων που έχουν να κάνουν με εξοπλιστικά προγράμματα του παρελθόντος αλλά και τις “ουρές τους”. Στην προσπάθεια αυτή που δεν είναι εύκολη δεν διστάζουν να εμπλέκουν όλο και περισσότερα άτομα που είχαν έστω και έμμεση σχέση με μια σειρά προγραμμάτων που είναι υπό εξέταση. Ο στόχος είναι “να ταρακουνηθούν τα νερά όσο το δυνατόν περισσότερο” , να υπάρξει μια διαρκής και έντονη αναστάτωση που θα προκαλέσει ανησυχία και ταραχή σε πολλούς από τους οποίους κάποιοι θα μιλήσουν προκειμένου να καλύψουν τον εαυτό τους. Σ΄ αυτό ελπίζουν οι δικαστικοί που τα τελευταία χρόνια δίνουν μια μάχη χωρίς καμία βοήθεια από κανένα μηχανισμό του κράτους . Αντιθέτως συναντούν διαρκώς εμπόδια και διαπιστώνουν ότι υπηρεσίες που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν στο “κηνύγι του χρήματος” συνειδητά (;) αποψιλώνονται από ικανά στελέχη.

Όχι τυχαία βέβαια. Αφου αυτό το “κυνήγι του χρήματος” είναι ο πιο ασφαλής και ίσως και πιο σύντομος δρόμος για να διαπιστωθεί για πολλούς αν οι “φήμες και οι πληροφορίες” έχουν βάση.

Θα προκύψει κάτι; Νομίζουμε ότι η επιμονή των δικαστών -ερευνητών θα έχει κάποιο αποτέλεσμα. Όχι ίσως αυτό που πραγματικά στοχεύουν. Αλλά κάποιοι θα πρέπει να ανησυχούν. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ