Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-Κουβέϊτ για το ξύλο που έφαγε τούρκος πιλότος F 16

22.09.2014 | 00:23
Στο Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε να παρουσιασθεί ο Πρέσβης του Κουβέιτ στην Άγκυρα, κ. Abdullah Abdulaziz El Duveyk, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα Τούρκος πιλότος F -16 από διπλωμάτες της Πρεσβείας του Κουβέιτ.
Πρόκειται για περίεργο - τουλάχιστον - περιστατικό που δημιούργησε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δυο χωρών για το επιπρόσθετο λόγο ότι ο ξυλοκοπηθείς πιλότος Χακάν Καρακούς, είναι γαμπρός του Διοικητή των Αεροπορικών Δυνάμεων, Πτέραρχου Ακίν Οζτούρκ! 
Το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας καταδίκασε αμέσως το ξυλοδαρμό του πιλότου.Ο Πτέραρχος Ακίν Οζτούρκ, σε δήλωσή του είπε ότι «εάν δεν επενέβαιναν οι άνθρωποι που βρίσκονταν γύρω, ίσως τώρα να ζούσαμε κάτι το χειρότερο. Χρησιμοποιώντας τη διπλωματική ασυλία προέβησαν σε απρεπείς ενέργειες. Ασφαλώς θα γίνουν τα απαιτούμενα. Το θέμα αυτό μπορεί να φθάσει μέχρι και την απέλαση».

Η όλη υπόθεση πήρε πρόσθετη βαρύτητα καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ερντογάν, όταν την ημέρα του περιστατικού δέχθηκε εθιμοτυπικά τους Αρχηγούς των Όπλων και μεταξύ αυτών και τον Διοικητή των Αεροπορικών Δυνάμεων, πτέραρχο Ακίν Οζτούρκ, (πεθερό του πιλότου Καρακούς που ξυλοκοπήθηκε), του ευχήθηκε περαστικά για τον γαμπρό του. Ολες αυτές τις ημέρες το συμβάν εξετάσθηκε από πάσης πλευράς από την τουρκική Ασφάλεια και τη Δικαιοσύνη και το συμπέρασμα που προέκυψε προκάλεσε φαίνεται την κλήση του πρέσβη.

Διαβάστε ακόμη:


"Έσπασαν στο ξύλο Τούρκο πιλότο απειλείται διπλωματικό επεισόδιο με το Κουβέϊτ!Σε ανάκριση ο Αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων! Γιατί ελέγχεται
Τραγωδία στην Τουρκία με 13 νεκρούς και 28 τραυματίες - ΒΙΝΤΕΟ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ