Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΣΤΟΜΟ: "Ο υπουργός Δικαιοσύνης "εκτέλεσε ηθικά" για δεύτερη φορά τα θύματα των ναζί"

20.09.2013 | 10:02
''Αν για κάποιους η δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Σύνταγμα της χώρας είναι ψιλά γράμματα, για μας είναι σημαία που δεν θα την υποστείλουμε ποτέ, μέχρι τη νίκη''.

Αυτό διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ για το νέο ''ΟΧΙ'' της ελληνικής Πολιτείας, δια στόματος του Υπουργού Δικαιοσύνης,  στο αίτημα για άδεια εκτέλεσης της δικαστικής απόφασης για κατασχέσεις γερμανικών περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ελλάδα προκειμένου να αποζημιωθούν οι συγγενείς των 218 σφαγιασθέντων στο Δίστομο Βοιωτίας.

Όλο το κείμενο της ανακοίνωσης του ''Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας''με την οποία απαντά στα όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής της Ν.Δ. κ Χαρ. Αθανασίου στην Βουλή, είναι το εξής :

''Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου με τις σημερινές του δηλώσεις «εκτέλεσε ηθικά» για δεύτερη φορά τα θύματα του Διστόμου. Είχε προηγηθεί ο Μιχάλης Σταθόπουλος τον Νοέμβριο του 2000, που δεν επέτρεψε τη δικαίωση των θυμάτων, παρά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λειβαδιάς του 1997, την οποία επικύρωσε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την ιστορική απόφαση 11 του 2000, δικαιώνοντας τους αγώνες των Διστομιτών και του Ι. Σταμούλη.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας στρέφεται ευθέως εναντίον της έννοιας της δικαιοσύνης, που αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατίας και του σεβασμού στην «αξία του ανθρώπου», πρωταρχικής υποχρέωσης της Ελληνικής Πολιτείας (άρθρο 2, παρ. 1 του Συντάγματος). Στρέφεται επίσης εναντίον των αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης, επικαλούμενος, δήθεν, το «εθνικό συμφέρον», την ώρα που οι Γερμανοί αντιφασίστες, μερικοί από τους οποίους λάμπρυναν το Συνέδριο της Βιάννου, θεωρούν ως εθνικό συμφέρον της Γερμανίας την ανάληψη της ιστορικής της ευθύνης απέναντι στα θύματα του ναζισμού στην Ελλάδα και την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων!

Παλιοί και νέοι θιασώτες του ναζισμού, πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχούν: η σημερινή τοποθέτηση στη Βουλή του κ. Αθανασίου, τους δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν απρόσκοπτα το «έργο» τους, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα κληθούν ποτέ να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους.
Οι οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο, τη Βιάννο, τα Καλάβρυτα, τα Κερδύλλια, το Χορτιάτη, το Κομμένο, την Κάντανο, τα Ανώγεια και σε 90 μαρτυρικούς τόπους σε όλη την Ελλάδα, αξιώνουν δικαιοσύνη και αποζημίωση!

Και κάνουμε σε όλους σαφές: αν για κάποιους η δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Σύνταγμα της χώρας είναι ψιλά γράμματα, για μας είναι σημαία που δεν θα την υποστείλουμε ποτέ, μέχρι τη νίκη!'' 

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 
www.holocaust.gr, info@holocaust.gr 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ