Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Διαχείριση "θυμού" με "πυροτέχνημα Πορτογαλίας" ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους στρατιωτικούς

08.08.2014 | 00:01
Η διαχείριση “θυμού” των στρατιωτικών είναι αυτό που απασχολεί την κυβέρνηση. Η υπόθεση του εφάπαξ και των ταμείων τους προκάλεσε μεγάλη ανάστατωση στις ΕΔ και στους απόστρατους. Το “κύμα θυμού” ανησυχεί την κυβέρνηση που για ακόμη μια φορά έδειξε ότι υποτιμά τις αντιδράσεις των στρατιωτικών θεωρώντας τους “δεδομένους”.
Τα όσα ακούγονται στα γραφεία και τους διαδρόμους των Γενικών Επιτελείων,δεν είναι διόλου ευχάριστα και δεν αποκλείονται δυσάρεστες εξελίξεις που έχουν να κάνουν με μαζικές παραιτήσεις στελεχών. Οι διαβεβαιώσεις και οι καθησυχαστικές δηλώσεις και παραινέσεις δεν έχουν μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα. Ακόμη και το επιχείρημα απελπισίας ότι "και να φύγετε τώρα πάλι δεν προλαβαίνετε να σώσετε το εφάπαξ" δεν λειτουργεί θετικά.

Η κυβέρνηση μάλλον δείχνει αιφνιδιασμένη και αναζητά τρόπους να αλλάξει το κλίμα.

Πως θα γίνει η “διαχείριση θυμού”; Για το θέμα των ταμείων η “επιχείρηση” έχει ξεκινήσει με τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις που λένε ότι η εφαρμογή των μέτρων θα τραβήξει σε “βάθος 15ετίας”.

Για τα υπόλοιπα που “καίνε” όπως η απόφαση του ΣτΕ και η επιστροφή χρημάτων; Οι συνεδριάσεις της επιτροπής μισθολογίου δειχνουν ότι η απόφαση θα "εξουδετερωθεί" μ΄ ένα νέο μισθολόγιο που δεν θα έχει καμία σχέση μ΄ αυτό που είχαν οι στρατιωτικοί το καλοκαίρι του 2012.

Αυτό που μπορεί μόνο να γίνει λένε οι πληροφορίες είναι η κυβέρνηση να κερδίσει κάποιο χρόνο

Οι πληροφορίες λένε οτι το “επικοινωνιακό κόλπο” θα είναι μια ανακοίνωση του πρωθυπουργού από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την οποία θα “επιστρέφονται” τα χρήματα που αδίκως κόπηκαν από τους στρατιωτικούς Μια μερική έστω εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ η οποία θα έχει διάρκεια περιορισμένη. ίσως κι ενός μήνα,μιας μισθοδοσίας. Μέχρι να παρουσιαστεί το νέο μισθολόγιο το οποίο όπως έχουμε γράψει θα προβλέπει επιστροφή των μισθών με περικοπή τουλάχιστον 40% απ΄ αυτά που θα έπρεπε να επιστραφούν με βάση την απόφαση του ΣτΕ!

Με απλά λόγια θα ακολουθήσουν το “μοντέλο Πορτογαλίας”.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιοι "θέλουν" Κωσταράκο για ΥΕΘΑ ,ποιοι το απορρίπτουν και το όνομα μυστήριο από ΑβραμόπουλοΑργεντινή - Ελλάδα: Οι ομοιότητες από την αρχή της κρίσης μέχρι το τελευταίο τανγκό!
Μετοχικά Ταμεία: Το "παιχνίδι" και οι "παίκτες" του


"Και εγένετο μισθολόγιο"! Πυρετώδεις συνεδριάσεις επιτροπής μισθολογίου στο ΓΕΕΘΑ"Θα βγω στην παρανομία δεν πάει άλλο"! Απόστρατος ταξίαρχος της ΠΑ τα λέει έξω από τα δόντια


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ