Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δώδεκα επιβάτες έχει σώσει μέχρι στιγμής το Super Puma της Πολεμική Αεροπορίας

28.12.2014 | 17:27
Δώδεκα επιβάτες, 10 Έλληνες και δύο Ουκρανούς  έχει διασώσει μέχρι στιγμής το Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Με αντίξοες καιρικές συνθήκες αν και λίγο καλύτερες απ΄αυτές που επικρατούσαν το πρωί, το πληρωμα του Super Puma με δύο αποστολές μετέφερε τους 12 επιβάτες σε παραπλέοντα πλοία.

Το Super Puma πετά προς το Λέτσε της Ιταλίας για ανεφοδιασμό και θα επιστρέψει για να συνεχίσει τις επιχειρήσεις. Στις οποίες εντάσσονται και τα άλλα τρία ελικόπτερα ,ένα Super Puma και δύο Sea Hawk . Τα τρία αυτά ελικόπτερα απογειώθηκαν από την Κέρκυρα με εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες και χρειάστηκε να κινηθούν “περιμετρικά” για να την αποφύγουν και να κατευθυνθούν στο σημείο όπου φλέγεται το Norman Atlantic.

Το σκοτάδι που ήδη έχει πέσει στην περιοχή δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για τα πληρώματα των ελικοπτέρων που έχουν εκπαιδευτεί πολύ καλά κι έχουν εμπειρίες από νυχτερινές πτήσεις. Πρόβλημα θα υπάρξει μόνο αν ο καιρός επιδεινωθεί και οι άνεμοι αρχίσουν να πνέουν με ένταση 10 και 11 μποφόρ όπως το πρωί.

Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο ΥΠΕΘΑ από τα ξημερώματα επικρατεί αναβρασμός. Η γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης συνάντησε και συναντά πολλές δυσκολίες και απρόοπτα. Οι διασωθέντες μέχρι πριν από λίγο είχαν φθάσει τους 140. Υπάρχουν ακόμη πολλοί μέχρι να φθάσουμε στους 478.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ