Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Dogan: Οι Έλληνες στρατιώτες αρνήθηκαν τις κατηγορίες για κατασκοπεία

03.03.2018 | 19:22
Οι Τούρκοι επιμένουν ότι οι δυο Έλληνες στρατιώτες κατηγορούνται και για κατασκοπεία! Χαρακτηριστικό δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου Dogan. Που υποστηρίζει ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί προφυλακίστηκαν για στρατιωτική κατασκοπεία και είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή.

Φυσικά, οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί δεν αποδέχτηκαν την κατηγορία πως είναι κατάσκοποι. Ούτε το επίσημο κατηγορητήριο αναφέρει οτιδήποτε για κατασκοπεία.

Ξέρετε κατάσκοπο να περπατά στο χιόνι;

Το Dogan δημοσιεύει και μεγάλα αποσπάσματα από την κατάθεση του 25χρονου ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη. Ο Έλληνας στρατιωτικός προσπάθησε να «δείξει» στους Τούρκους το παράλογο του να θεωρούν τον ίδιο και τον Κούκλατζη κατασκόπους.

«Αυτός που κάνει κατασκοπεία επιλέγει ο καιρός να είναι με χιόνια; Άλλωστε στο χιόνι φαίνονται τα ίχνη μας. Δεν καταλάβαμε καν πως περάσαμε στην τουρκική πλευρά«, είπε ο Έλληνας στρατιωτικός. Και επανέλαβε ότι πέρασαν στην τουρκική πλευρά, κατά λάθος.

Δια το διερμηνέα τα ίδια είπε και στο δικαστήριο. Δεν πέρασαν τα σύνορα σκόπιμα, ούτε και είναι κατάσκοποι. «Εμείς οπωσδήποτε δεν παραβιάσαμε τα σύνορα με κακό σκοπό ή σκόπιμα», είπε.

«Νομίζαμε πως ήταν μετανάστες»

Ο Μητρετώδης τόνισε πως με τον Κούκλατζη ακολουθούσαν ίχνη παπουτσιών στο χιόνι γιατί νόμιζαν πως «είναι παράνομοι μετανάστες. Πήγα πίσω από τα ίχνη παπουτσιών και τράβηξα τις εικόνες με το τηλέφωνο που μας έδωσε ο στρατός. Σκοπός μου ήταν να το δείξω στους ανωτέρους μου. Εμείς, όταν είδαμε τα ίχνη παπουτσιών ακριβώς στον διπλανό δρόμο από όπου κάναμε περιπολία καταλάβαμε ότι δύο άτομα πατούσαν στα ίδια ίχνη.

Μετά αντιληφθήκαμε ότι τα ίχνη παπουτσιών πήραν διαφορετική πορεία. Όταν μετά είδαμε λεκέδες από κίτρινα ούρα προσπαθήσαμε να κινηθούμε γρήγορα. Για να τους συλλάβουμε γρήγορα ακολουθήσαμε τα ίχνη παπουτσιών. Επειδή τα ίχνη παπουτσιών ήταν πέραν του δρόμου που κάναμε περιπολία και επειδή τα δέντρα είχαν ανατραπεί και περάσαμε ανάμεσά τους γρήγορα, δεν καταλάβαμε πως περάσαμε στην τουρκική πλευρά. Δεν είδαμε τη γραμμή και μάλιστα δεν συναντήσαμε κανένα σημάδι που να ανήκει στην τουρκική πλευρά. Πότε συναντήσαμε άλλωστε Τούρκο στρατιώτη;«, είπε.

Η στιγμή της σύλληψης

Ο Μητρετώδης είπε ότι μόλις αντιλήφθηκαν πως πέρασαν στην τουρκική πλευρά άδειασαν τα όπλα και παραδόθηκαν στους Τούρκους στρατιώτες. «Τότε καταλάβαμε την κατάσταση και για να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε επεισόδιο αδειάσαμε τα όπλα μας και παραδοθήκαμε στους Τούρκους στρατιώτες. Περιμέναμε να έρθουν οι ανώτεροί τους. Εγώ δεν ήρθα με κανένα άλλο σκοπό. Οπωσδήποτε περάσαμε τα τουρκικά σύνορα κατά λάθος, εγώ οπωσδήποτε απορρίπτω με επιμονή της κατηγορίες εναντίον μου. Το βίντεο που τράβηξα είναι στην ελληνική πλευρά, επειδή στην ελληνική πλευρά υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών«, τόνισε.

«Εγώ αυτό ιδιαίτερα ήθελα να το δείξω στους ανωτέρους μου. Τράβηξα βίντεο για να εμποδίσω την λαθρομετανάστευση. Αυτός που κάνει κατασκοπεία επιλέγει χιονισμένο καιρό; Άλλωστε ενώ περπατάμε φαίνονται τα ίχνη μας στο χιόνι«, σημείωσε.

Η κατάθεση του Κούκλατζη

O λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης αρνούμενος και αυτός την κατηγορία της κατασκοπείας κατέθεσε ότι δεν πέρασε κακόβουλα τα σύνορα.

«Δεν ήρθαμε εδώ έχοντας κακό σκοπό. Δεν δέχομαι επ’ ουδενί τις κατηγορίες που μου προσάπτονται. Περάσαμε κατά λάθος τα σύνορα. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι περάσαμε τα σύνορα κατά λάθος και ότι δεν είχαμε κανέναν κακό σκοπό«, υποστήριξε ο Έλληνας ΕΠΟΠ.

Πηγή: Φιλελεύθερος


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ