Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεάν εισιτήρια για να ψηφίσουν οι στρατευμένοι ζητά το ΚΚΕ

09.01.2015 | 00:12
Δωρεάν εισιτήρια για ορισμένες κατηγορίες ψηφοφόρων , όπως άνεργοι, φοιτητές, στρατευμένοι κλπ. ζήτησε, μεταξύ άλλων,  το ΚΚΕ για τις εκλογές στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ τα στελέχη του τόνισαν κατά την συνεδρίαση ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσες πρωτοβουλίες, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την ψήφο των νέων εκλογέων, δηλαδή αυτών που έχουν γεννηθεί από 1/1/1997 μέχρι 31/12/1997 και οι οποίοι με τα σημερινά δεδομένα έχουν μείνει εκτός εκλογικών καταλόγων. Πρότεινε να τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για τους ''παραλειφθέντες'' εκλογείς, η οποία είναι και νόμιμη και άμεσα υλοποιήσιμη. ''Κάθε καθυστέρηση ή πρόσχημα που θα στερήσει το δικαίωμα της ψήφου για τους νέους εκλογείς βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση'' αναφέρει.

Επανέλαβε την πάγια θέση του να υπάρχει ισότιμη προβολή των κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, και να σταματήσει η, όπως αναφέρει, '' προκλητική προβολή των δύο κομμάτων του νέου δικομματισμού, σε βάρος των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα του ΚΚΕ. Επιπλέον, προσθέτει, να εξασφαλιστεί επαρκής και ικανοποιητικός χρόνος για εκείνα τα κόμματα που δεν εκπροσωπούνται στη βουλή και το ευρωκοινοβούλιο. Το ΚΚΕ ζήτησε ακόμα ''να μη δοθεί στη Χρυσή Αυγή χρόνος προβολής στα ΜΜΕ, ώστε να προβάλλει το ναζιστικό δηλητήριο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που υπάρχει απόφαση της Βουλής για αναστολή της χρηματοδότησης στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση και η κατανομή τηλεοπτικού χρόνου θα συνιστούσε μορφή έμμεσης χρηματοδότησης''. Το ΚΚΕ υπογραμμιζει στην ανακοίνωσή του ότι οι προτάσεις του δεν στηρίχτηκαν ούτε από τα κόμματα της κυβέρνησης ούτε από την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.


Τέλος, το ΚΚΕ έθεσε το σοβαρό ζήτημα της διευκόλυνσης των ψηφοφόρων για να συμμετάσχουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. ''Σε συνθήκες οξυμένης φτώχειας, ανεργίας και ανέχειας του λαού, είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα διευκόλυνσης όσων χρειάζεται να μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα'', αναφέρει. Το ΚΚΕ προτείνει κατάργηση των διοδίων τις ημέρες πριν και μετά τις εκλογές, δραστική μείωση των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δωρεάν εισιτήρια για ορισμένες κατηγορίες, όπως άνεργοι, φοιτητές, στρατευμένοι κλπ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ