Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δώρο μήνυμα κατά του ναζισμού του Πούτιν στον Τσίπρα - Τι του έδωσε

08.04.2015 | 20:53
Το δώρο που έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Αλέξη Τσίπρα είχε συμβολισμό μεγάλο.


Ο Ρώσος πρόεδρος δώρισε στον Έλληνα πρωθυπουργό την εικόνα του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνος η οποία είχε κλαπεί στα χρόνια της κατοχής από τον αξιωματικό των Ναζί, από μοναστήρι της Σπάρτης Ο Μίλερ έμεινε γνωστός στην ιστορία ως χασάπης της Κρήτης επειδή διέταξε την σφαγή στην Βιάννο. Είχε συλληφθεί από τους Ρώσους που τον παρέδωσαν στις τοπικές αρχές και εκτελέστηκε στην Κρήτη το 1947. Η Ρώσικη κυβέρνηση αγόρασε την εικόνα από τους συγγενείς τους με σκοπό να τη δωρίσει στο ελληνικό κράτος.

Και την δώρισε τώρα που η Ελλάδα θέτει με επιμονή το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.

Ποιος είναι ο Μίλλερ; Θα υπενθυμίσουμε τι έγραψε στο Onalert.gr ο σημερινός ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας, με αφορμή την κατάθεση στεφάνου σε τελετή στο Γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσου από τον Α/ΓΕΕΘΑ:

“Την 16 Νοε. 2014, έγινε τελετή στο γερμανικό νεκροταφείο Διονύσου, όπως γίνεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της γερμανικής πρεσβείας, στην οποία για πρώτη φορά παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος καθώς και αντιπροσωπεία των λοιπών Γενικών Επιτελείων. Ο στρατηγός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο όπου βρίσκονται θαμμένοι 10.000 γερμανοί στρατιωτικοί, που έπεσαν στο όνομα του ναζισμού στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσα στους τάφους είναι και του στρατηγού Μίλλερ διοικητή της Κρήτης, που καταδικάστηκε και εκτελέστηκε το 1947 για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στο νησί”.


Διαβάστε ακόμη:

"Μετά την οικονομία θέλουν και την ιστορία" - Στρατηγός γράφει για "γερμανική αποικιοκρατία"!


Φυσικό αέριο, αγροτικά προϊόντα αλλά και Βατοπέδι είχε η συνάντηση Πούτιν-Τσίπρα
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ