OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σύστημα εκτόξευσης δορυφόρων επεξεργάζεται η Τουρκία

05/01/2013 - 14:13
Share on FacebookShare on Twitter

Σχέδιο για δικό της σύστημα εκτόξευσης δορυφόρων επεξεργάζεται  η Τουρκία. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του τουρκικού ειδησεογραφικού Πρακτορείου Anadolu η Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας της γειτονικής χώρας  αποφάσισε  την έναρξη των συνομιλιών αναφορικά με την συμφωνία με την αμυντική βιομηχανία Roketsan για το σχέδιο συστήματος εκτόξευσης δορυφόρων. 
Τον τελευταίο δορυφόρο της, που είναι παρατήρησης, τον εκτόξευσε η Τουρκία από την Κίνα.

 
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπο την Προεδρία του Τούρκου Πρωθυπουργού κ.  Ερντογάν στο Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας και  διήρκησε 5,5 ώρες.

Το σχέδιο για το σύστημα  εκτόξευσης δορυφόρων η Αγκυρα το θεωρεί σημαντικό διότι θέλει να φτιάξει πολλούς δικούς της δορυφόρους και να τους εκτοξεύει ή ίδια. Πρό μηνός ο Τούρκος Υπουργός Επικοινωνίας Συγκοινωνιών και Ναυτιλίας κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ  ισχυρίστηκε , σύμφωνα με την ιστοσελίδα του NTV., ότι δορυφόροι οι οποίοι θα είναι 100% τουρκικής κατασκευής θα σταλούν στο διάστημα μέχρι τα τέλη του 2015, όπως και  ότι 2 δορυφόροι θα τεθούν σε λειτουργία στα τέλη του 2013 και ότι ξεκίνησαν εργασίες για την εγχώρια παραγωγή του 3ου δορυφόρου.
Εξάλλου , όπως έχει γράψει το OnAlert τις προάλλες, η Αγκυρα στοχεύει στην , αποστολή στο διάστημα 17 δορυφόρων μέχρι το 2023.

Τον ισχυρισμό διατυπωσε   ο καθηγητής Ali Rüstem Aslan που είναι ένας από τους ειδικούς που εποπτεύουν τον Τουρκικό κατασκοπευτικό δορυφόρο  Göktürk-2.

Ο καθηγητής κ.Ali Rüstem Aslan , δήλωσε πως η Τουρκία αντιλήφθηκε με καθυστέρηση τη σημασία του διαστήματος αλλά πως τώρα ο στόχος της είναι μεγάλος. Ο  κ. Aslan, είπε πως πριν από την εκτόξευση του δορυφόρου Göktürk-2, η Τουρκία ήταν ανάμεσα στις 20 πρώτες χώρες της διαστημικής κούρσας. «Πριν από το 2005 ήμασταν εκτός λίστας, τώρα όμως κοντεύουμε να γίνουμε από τις 10 καλύτερες. Μέχρι το 2023 σκοπεύουμε να στείλουμε στο διάστημα 17 δορυφόρους», συμπλήρωσε. 
 

Tags: ΔΟΡΥΦΟΡΟΙΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Eurofighter
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Eurofighter στην Τουρκία: Ο στόχος των 44 μαχητικών αεροσκαφών και ο ρόλος Κατάρ – Ομάν

16/01/2026 - 10:44
Χακάν Φιντάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Χακάν Φιντάν: Τον Φεβρουάριο η συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη

15/01/2026 - 12:36
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Υπέγραψε συμφωνία με θυγατρική της ExxonMobil για έρευνες σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο

08/01/2026 - 18:48

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: «Εύθραυστη» ηρεμία μετά τις διαδηλώσεις και τις βίαιες καταστολές – Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκαν οι εκτελέσεις

Γροιλανδία: «Δεν υπάρχουν κινεζικά ή ρωσικά πλοία κοντά μας – Προσκαλέσαμε τις ΗΠΑ να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις»

ΑΣΔΗΜ/NRDC-GR: O Αντιστράτηγος Γρηγόριος Μπουντλιάκης ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή [pics]

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία έχει στρατολογήσει περισσότερους από 422.000 άνδρες για τον στρατό της το 2025

SAFE: Εγκρίθηκε το επενδυτικό σχέδιο της Κύπρου – Παίρνει 1,18 δισ. για εξοπλισμούς

Γάζα: Συνεδρίασε για πρώτη φορά η μεταβατική επιτροπή που αναλαμβάνει τη διοίκηση του θύλακα

ΣΣΑΣ: Ο Υποστράτηγος Κουριδάκης παρέδωσε καθήκοντα διοικητή στον Ταξίαρχο Σαββίδη [pics]

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς τις χώρες που «δεν συμφωνούν σχετικά με την Γροιλανδία – Τη χρειαζόμαστε»

Top News

Αγρότες: Ο Κώστας Ανεστίδης «κόπηκε» από τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη και από τα μπλόκα

Ναταλία Γερμανού: «Υπάρχει ζωή και χωρίς τηλεόραση, ο εχθρός της εκπομπής μου είναι ο τίτλος της»

Πότε ανοίγει το Τριώδιο: Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα, το Πάσχα και όλες οι αργίες του 2026

Τα «μαζεύει» ο Ράμα για τους Έλληνες «κληρονόμους του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη» - Μιλούσε λέει, «φιλικά και χιουμοριστικά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert