OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

«Δώστε γρήγορα τα 3 δις στη Τουρκία»! Ο προκλητικός Ντάϊσεμπλουμ μοοιράζει λεφτά στην Άγκυρα!

15/01/2016 - 16:53
Share on FacebookShare on Twitter

Χωρίς ντροπή καμία ο Ντάϊσμπλουμ δηλώνει δημοσίως την αγωνία του ,για τα 3 δις που έταξαν οι Ευρωπαίοι στους Τούρκους για να …βοηθήσουν στο προσφυγικό! Τρία παιδιά πνίγηκαν σήμερα στο Αγαθονήσι. Παιδί και…δις για την Τουρκία.

Χωρίς ντροπή καμία ο Ολλανδός με τη περίεργη κόμμωση σπεύδει να ανοίξει το ευρωπαϊκό πορτοφόλι και να δώσει 3 δις στους Τούρκους που δεν έχουν ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

Τι είπε ο Ντάϊσενμπλουμ σύμφωνα με το ΑΠΕ:

Η EE πρέπει να φθάσει γρήγορα σε μια οριστική συμφωνία για τη χρηματοδότηση των 3 δισ. ευρώ προκειμένου η Τουρκία να βοηθηθεί να ανακόψει τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη, δήλωσε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Η χορήγηση 3 δισ. ευρώ προς την Τουρκία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας ανάμεσα στην ΕΕ και στην Άγκυρα με σκοπό να αντιμετωπιστεί η μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
“Πρόκειται να εστιάσω στην προσπάθεια να δημιουργηθεί το ταμείο και να έχουμε μια συμφωνία για τα 3 δισ. που χρειαζόμαστε”, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ στους δημοσιογράφους πριν από μία συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.
Αξιωματούχοι δήλωσαν χθες πως η Ιταλία εμποδίζει μια συμφωνία για τη χρηματοδότηση του ταμείου. Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε πως θα ακούσει τι έχει να πει για το θέμα αυτό ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Κάρλο Πάντοαν στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών.
Η Γερμανία -που είναι ο κύριος υποστηρικτής της συμφωνίας με την Τουρκία μετά την υποδοχή περίπου ενός εκατομμυρίου προσφύγων το 2015- τάσσεται υπέρ της αύξησης του ποσού των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ που υποσχέθηκε αρχικά η ΕΕ να χορηγήσει στην Τουρκία, ωστόσο ο Ντάισελμπλουμ υποβάθμισε αυτές τις προσδοκίες.
“Δεν φαίνεται να υπάρχει πολύ νόημα να μιλάμε για περισσότερα χρήματα. Ας δημιουργήσουμε πρώτα το ταμείο των τριών δισεκατομμυρίων”, είπε.
Η Τουρκία, από τις κύριες χώρες διέλευσης των μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην ΕΕ, φιλοξενεί τώρα περισσότερους από 2,2 εκατομμύρια πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους έχουν φύγει για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη γειτονική Συρία. 

Tags: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΠΡΟΣΦΥΓΕΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Φιντάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Σπόντα Φιντάν για τα F-35: «Τουρκία και ΗΠΑ θα βρουν έναν τρόπο απομάκρυνσης των κυρώσεων CAATSA πολύ σύντομα»

06/12/2025 - 15:08
Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44

Διαβάστε Επίσης

Σπόντα Φιντάν για τα F-35: «Τουρκία και ΗΠΑ θα βρουν έναν τρόπο απομάκρυνσης των κυρώσεων CAATSA πολύ σύντομα»

Ουκρανία: Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό κόμβο κοντά στο Κίεβο [pics, vid]

Λωρίδα της Γάζας: Κατάρ και Τουρκία ζητούν την απόσυρση των IDF και συζητούν για τη «δύναμη σταθεροποίησης»

Γάζα: Το Ισραήλ θα ανοίξει το πέρασμα της Ράφα «μόνο για έξοδο» – Ανησυχία από τις μουσουλμανικές χώρες

«Τελεσίγραφο» ΗΠΑ στην Ευρώπη: «Θα αναλάβετε την άμυνα του NATO ως το 2027»

Βουλγαρία: Επιχείρηση διάσωσης ρωσικού τάνκερ που χτυπήθηκε από ουκρανικά drones [vids]

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Αφγανιστάν και Πακιστάν: Οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται

«Το Πολεμικό Ναυτικό αλλάζει σελίδα»: Ευχές ΥΕΘΑ για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου

Top News

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Μπλόκο» στο δίπλωμα του για την τρελή πορεία των 213 χλμ στην Αττική Οδό

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του - Πώς να το υπολογίσετε

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Έλεγα ότι θέλω να με λένε Αίθρα αλλά τελικά δεν θέλω

Χάρτινο δίπλωμα οδήγησης: Πότε παύει να ισχύει και τι πρέπει να κάνετε για να το αντικαταστήσετε - Όλα τα βήματα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert