Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Δώστε επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια σε στρατιωτικούς" - Ποιοι το προτείνουν και γιατί

31.05.2014 | 00:01
“Δώστε επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια σε στρατιωτικούς μέσω ΑΟΟΑ”. Η πρόταση δεν είναι ανέφικτο να υολοποιηθεί και γίνεται από στρατιωτικούς προς την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.


Επικαλούμενοι τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για “βελτίωση των δημοσιονομικών” της χώρας οι στρατιωτικοί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, υπενθυμίζουν ότι το 2008 “ο Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών (ΑΟΟΑ)… διαβίβασε προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (προφανώς ελλείψει αποθεματικών του) για την επιδότηση στεγαστικών δανείων των στρατιωτικών, προκειμένου να προωθηθεί για υπογραφή και υιοθέτηση για πρόταση από τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας”.

Η κρίση ήρθε και όπως υπενθυμίζει η ΠΟΕΣ “το Νοέμβριο του 2010, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με έγγραφό του, γνώρισε στον ΑΟΟΑ ότι το ανωτέρω προταθέν σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος δεν εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, με την επισήμανση να εξετασθεί αργότερα και εφόσον βελτιωθούν οι δημοσιονομικές συνθήκες, ως εκ τούτου, δε, μελλοντικό στεγαστικό πρόγραμμα χορήγησης δανείων από τον Οργανισμό θα προέρχεται όπως και στο παρελθόν αποκλειστικά εκ των αποθεματικών του, άνευ δηλαδή της συμμετοχής τραπεζών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων”.

Οι στρατιωτικοί της ΠΟΕΣ όμως επισημαίνουν τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι οι οικονομικές συνθήκες άλλαξαν προς το καλύτερο και γι΄ αυτό προτείνουν:

“Ήδη, τόσο ο κ. Πρωθυπουργός όσο και οι κ. κ. Υπουργός Οικονομικών με τον Αναπληρωτή του, γνωστοποίησαν στους Έλληνες πολίτες, με την αυτή επιβεβαίωση και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κατά δήλωσή τους, τη βελτίωση των δημοσιονομικών συνθηκών της Χώρας, διανέμοντας με πανηγυρικό τρόπο πρωτογενές πλεόνασμα.
 
Δεχόμενοι ότι η ανωτέρω βελτίωση (των δημοσιονομικών συνθηκών της Χώρας), διατυπωθείσα δια στόματος των πλέον αρμοδίων στη Χώρα ως άνω πολιτικών προσώπων (Πρωθυπουργού, Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών), αποτελεί αληθινό και υπαρκτό γεγονός, παρακαλούμε όπως ενεργοποιήσετε εκ νέου τη διαδικασία εκδόσεως του ήδη «παγωμένου» Προεδρικού Διατάγματος για επιδότηση από τον ΑΟΟΑ από ίδιους πόρους ποσοστού ή του συνόλου του επιτοκίου στεγαστικού δανείου που λαμβάνουν οι δικαιούχοι από συνεργαζόμενες με τον ΑΟΟΑ τράπεζες και λοιπά συνεργαζόμενα πιστωτικά ιδρύματα”.

Διαβάστε ακόμη:

Τα πάντα για τα δάνεια στρατιωτικών: Τι να προσέξετε, τι να κάνετε με τις δόσεις


Δάνεια στρατιωτικών: Ρυθμίσεις στα στεγαστικά, ποιοι δικαιούνται επαναδιαπραγμάτευση

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ