Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δούρου προς Αβραμόπουλο: "Όχι απολύσεις στην ΕΜΥ"

20.08.2013 | 00:05
Το θέμα των επικείμενων απολύσεων στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θέτει, με επίκαιρη ερώτησή της που θα συζητηθεί την Πέμπτη, 22 Αυγούστου, η Ρένα Δούρου.
 Σύμφωνα με τα βασικά σημεία της Επίκαιρης Ερώτησης:
 
·        Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Υπουργού προς τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΥΕΘΑ, ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση στο υπουργείο, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Έτσι, υπό τις πιέσεις της τρόικας καθώς και τις πρωθυπουργικές «παροτρύνσεις» να κλείνουν όλα τα «μέτωπα» ως τα τέλη του μήνα Αυγούστου, προωθείται η απόλυση, υπό τον μανδύα της «κινητικότητας» ή «διαθεσιμότητας», 500 πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου.
·        οι πρώτες απολύσεις αφορούν σε 13 εργαζόμενους στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
·        Οι απολύσεις αυτές διαψεύδουν με δύο τρόπους την κυβερνητική επιχειρηματολογία για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Πρώτον, δεν πρόκειται για προσωπικό «χαμηλών προσόντων» καθώς τίθενται σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ, με υψηλά προσόντα (πανεπιστημιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους), ειδίκευση και εμπειρία, συμβασιούχοι αορίστου χρόνου. Και δεύτερον, δεν πρόκειται για «πλεονάζον» προσωπικό, καθώς η ΕΜΥ είναι εδώ και χρόνια υποστελεχωμένη κατά 55.96%.
·        Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό: με τις απολύσεις αυτές αποδυναμώνεται μια άκρως στρατηγικής σημασίας υπηρεσία, με ανεκτίμητη προσφορά σε πολλά επίπεδα : στον πολίτη, στην εθνική οικονομία, στις ένοπλες δυνάμεις.
·        Ερωτάται ο κ. υπουργός, Δ. Αβραμόπουλο: «Σκοπεύει να εγκρίνει αυτές τις απολύσεις που πλήττουν καίρια τη λειτουργία υπηρεσιών που λόγω του αντικειμένου αλλά και της υψηλής εξειδίκευσης του προσωπικού τους, διασφαλίζουν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και υπηρετούν την οικονομία, την αγροτική παραγωγή, τη ναυσιπλοΐα και την αεροπλοΐα της Ελλάδας;»
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ