Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ντράγκι: Έκρουσε τον "κώδωνα του κινδύνου" για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη

14.12.2018 | 21:34
Άμεσες μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη ζητά ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι καθώς όπως τόνισε σήμερα ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πιο αργός από τις προβλέψεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Ντράγκι ενημέρωσε τους ηγέτες που μετείχαν στη σύνοδο κορυφής για την οικονομική κατάσταση, σημειώνοντας ότι υπάρχει “συνεχής εμπιστοσύνη με εντεινόμενη επιφύλαξη”. Η ανάπτυξη είναι πιο αργή, επισήμανε, υπενθυμίζοντας ότι η ΕΚΤ αναθεώρησε τις προβλέψεις της τρεις φορές αυτή τη χρονιά.

Παρατήρησε επίσης ότι οι μισθοί αυξάνονται σε πολλές χώρες. Ο Ντράγκι χαιρέτισε το έργο που επιτελείται για την εμβάθυνση της ολοκλήρωσης από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης και είπε ότι το νέο δημοσιονομικό εργαλείο –το οποίο οι ηγέτες ελπίζουν ότι θα δώσει ώθηση στην ανταγωνιστικότητα και τη σύγκλιση– είναι ένα βήμα προς τα εμπρός.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ προειδοποίησε τέλος ότι είναι σημαντικό οι κυβερνήσεις να τηρούν τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, δηλαδή τα όρια του δημοσιονομικού ελλείμματος και του χρέους και ζήτησε να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση.

Πηγή: Newsit.gr 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ