Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύναμη 30.000 Σαουδαράβων στα σύνορα με το Ιράκ-ΒΙΝΤΕΟ

03.07.2014 | 11:32
Η Σαουδική Αραβία ανέπτυξε δύναμη 30.000 στρατιωτών στα σύνορα με το Ιράκ, αφού οι ιρακινοί στρατιώτες αποσύρθηκαν από τη μεθόριο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

Το τηλεοπτικό δίκτυο μέτεδωσε ότι έχει στην κατοχή του ένα βίντεο που δείχνει δύναμη 2.500 ιρακινών στρατιωτών συγκεντρωμένων σε περιοχή της ερήμου ανατολικά της πολής Κερμπάλα, αφού έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία, έχοντας αφήσει αφύλακτη τη μεθόριο του Ιράκ με τη Συρία και τη Σαουδική Αραβία.

Αξιωματικός που εμφανίζεται στο βίντεο δηλώνει ότι οι στρατιώτες έλαβαν διαταγή να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους χωρίς αιτιολογία.

Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η Σαουδική Αραβία έχει κοινά σύνορα μήκους 800 χιλιομέτρων με το Ιράκ, όπου οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, μαζί με άλλες σουνιτικές οργανώσεις, αλλά και αξιωματούχους και στρατιώτες του μπααθικού καθεστώτος έχουν καταλάβει εδάφη στο βόρειο και το δυτικό τμήμα της χώρας έπειτα από αστραπιαία επίθεση που ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα έδωσε εντολή για την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της Σαουδικής Αραβίας από πιθανές "τρομοκρατικές απειλές", μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ AL ARABIYA ΕΔΩ!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ