Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Δωρεάν ίντερνετ σε στελέχη ΕΔ - ΣΑ που υπηρετούν σε απομακρυσμένα νησιά

15.10.2017 | 15:23
Δωρεάν ίντερνετ θα έχουν από τώρα και στο εξής στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν σε απομακρυσμένα νησιά της χώρας με απόφαση που εκδόθηκε στο ΦΕΚ.  Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για ποιους ισχύει η απόφαση και υπό ποιες προυποθέσεις.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το ΦΕΚ 3532 B'/09-10-2017 που αφορά στην ΑΠΟΦΑΣΗ υπ. αριθ. 2850 με θέμα: «Παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της χώρας».

Η δράση «ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» αφορά στη παροχή δημόσιας επιχορήγησης στους μόνιμους κατοίκους των νησιών του Παραρτήματος ΙI του ΦΕΚ καθώς και στους υπαλλήλους του εν γένει Δημόσιου Τομέα και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν σε αυτά, για την απόκτηση ή διατήρηση κινητής (mobile) ή δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Δικαιούχοι της δράσης είναι και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας του (δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου), εφόσον οι υπηρετούντες πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών του Παραρτήματος ΙΙ (δες παρακάτω πίνακα)
2. υπηρετούν σε Μονάδα/Υπηρεσία, η οποία βρίσκεται σε νησί του Παραρτήματος ΙΙ (δες παρακάτω πίνακα)
3. διαμένουν σε νησί του Παραρτήματος ΙΙ , για την εκπλήρωση του ως άνω υπηρεσιακού τους καθήκοντος
4. δεν αποτελούν στρατεύσιμους στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.
5. πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο της παραγράφου 2. Το εισοδηματικό κριτήριο για την υπαγωγή στη δράση διαμορφώνεται σύμφωνα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου (άγαμος/έγγαμος) στα ακόλουθα ποσά:

α) προκειμένου για άγαμους δικαιούχους, το συνολικό ετήσιο ατομικό εισόδημά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις δεκαέξι χιλιάδες ευρώ (16.000 €).
β) προκειμένου για έγγαμους δικαιούχους, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις τριάντα χιλιάδες ευρώ (30.000 €).
Η πιστοποίηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στα νησιά του Παραρτήματος ΙΙ ως δικαιούχων της δράσης πραγματοποιείται από την Υπηρεσία/Φορέα στην οποία υπηρετούν.

Στον Πίνακα ΙΙ που μπορείτε να δείτε στο ΦΕΚ απαριθμούνται τα νησιά που εντάσσονται στη δράση: «ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ». Παρουσιάζονται, επίσης, αριθμητικά στοιχεία του μόνιμου πληθυσμού τους, όπως αυτός αποτυπώθηκε στην Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών του 2011 .

Αναλυτικά η απόφαση στο ΦΕΚ ΕΔΩ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ