Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Dynamic Manta 2016: Εντυπωσιακές φωτογραφίες της ΝΑΤΟϊκής άσκησης

04.03.2016 | 12:59
Τουρκικό πλοίο πρόκαλεσε αντιδράσεις στο Ισθμό της Κορίνθου επιστρέφοντας απο την ΝΑΤΟϊκή άσκηση DYNAMIC MANTA 2016 στην οποία έλαβε μέρος και το υποβρύχιο ΠΙΠΙΝΟΣ. 

Στη διασυμμαχική άσκηση «DYNAMIC MANTA 2016» που διεξάγεται ανατολικά της Σικελίας (22 Φεβρουαρίου - 4 Μαρτίου) έλαβαν μέρος πλοία, υποβρύχια και αεροσκάφη και προσωπικό από 8 κράτη-μέλη της Συμμαχίας.

Υποβρύχια από τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό τον έλεγχο της Διοίκησης Υποβρυχίων του ΝΑΤΟ (COMSUB ΝΑΤΟ) και 4 πλοία επιφανείας από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Η Ιταλία παρείχε υποστήριξη από την Ναυτική Βάση Augusta, στο λιμάνι της Κατάνια και απο την Αεροπορική Βάση Σιγκονέλα στην Κατάνια.
Στο πλαίσιο προετοιμασίας συμμετοχής στην εν λόγω άσκηση, το υποβρύχιο ΠΙΠΙΝΟΣ κατέπλευσε στην Κατάνια της Ιταλίας, από 18 έως 22 Φεβρουαρίου 2016.

9 αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας και ελικοπτέρα από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν μέρος απο την Αεροπορική Βάση Sigonella υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο της COMMARAIRNATO.

Η άσκηση διεξάγεται ετησίως υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του COMSUBNATO και στοχεύει στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της συνδυασμένης δράσης μεταξύ υποβρυχίων, εναέριων μέσων και μονάδων επιφανείας, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις.Αναστάτωση προκάλεσε το τουρκικό πλοίο «TCG Hasan Paşa» επιστρέφοντας από την ΝΑΤΟϊκή άσκηση Dynamic Manta 2016 όταν πέρασε απο το Ισθμό της Κορίνθου. Όπως αναφέρει το Korinthostv το «TCG Hasan Paşa» προκάλεσε τις αντιδράσεις των κατοίκων. korinthostv
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ