Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2 αεροπλάνα συγκρούστηκαν στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης

12.08.2013 | 10:13
Έως και τρία εκατομμύρια δολάρια υπολογίζεται ότι μπορεί να φθάσει το κόστος της ζημιάς που υπέστησαν δύο αεροπλάνα που συγκρούστηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Μελβούρνης.

Το ατύχημα έλαβε χώρα όταν ένα αεροσκάφος της εταιρίας Virgin, κάνοντας όπισθεν χτύπησε κατά λάθος ένα αεροσκάφος Α380 της Jetstar που ήταν σταθμευμένο δίπλα του.

Το αεροπλάνο της Virgin με 175 επιβάτες έκανε όπισθεν προκειμένου να κατευθυνθεί στον διάδρομο απογείωσης.

Όλα δείχνουν ότι ο πιλότος του αεροσκάφους δεν αντιλήφθηκε το αεροπλάνο της Jetstar που βρίσκονταν δίπλα με αποτέλεσμα να το χτυπήσει κοντά στις μηχανές, που βρίσκονταν σε λειτουργία.

Αν, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, το σκάφος της Virgin είχε χτυπήσει τις μηχανές του άλλου αεροπλάνου δεν αποκλείεται να προκαλούσε πυρκαγιά, ενώ αντικείμενα της μηχανής που περιστρέφονταν να τραυμάτιζαν εργαζόμενους του αεροδρομίου.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μηχανικών Αεροσκαφών, Πολ Κάζινς (Paul Cousins), είπε ότι το κόστος από τη σύγκρουση θα ανέλθει στα δύο με τρία εκατομμύρια δολάρια, προσθέτοντας ότι την ευθύνη για ό,τι έγινε τη φέρει η Virgin η οποία για να περικόψει τις δαπάνες αντικατέστησε τους διπλωματούχους μηχανικούς συντήρησης στον χώρο της στάθμευσης με εργαζόμενους κατώτερων προσόντων που δεν διαθέτουν την απαραίτητη πείρα.

Όλα δείχνουν όμως ότι τα χρήματα που εξοικονόμησε από τις αλλαγές αυτές τους τελευταίους δώδεκα μήνες θα τα πληρώσει για τις ζημιές που προκάλεσε το αεροσκάφος της.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ