Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυσαρέσκεια για το ΓΕΕΘΑ - Ποιες απαντήσεις δεν έχουν δοθεί για το επιτελείο του Α/ΓΕΕΘΑ

07.06.2015 | 22:00
Την ώρα που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι μέρα θα ξημερώσει αύριο για την χώρα είναι τουλάχιστον παράδοξο και σίγουρα εκνευριστικό να ασχολούμαστε με το αν 18 ή 20 στελέχη θα συνοδεύσουν τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο στη νέα του θέση στις Βρυξέλλες. Εκνευρισμένοι πρώτα απ΄ όλους είναι ανώτατοι παράγοντες στο ΥΠΕΘΑ οι οποίοι αναμένουν εδώ και πολλές ημέρες από το ίδιο το ΓΕΕΘΑ να δώσει τέλος στο σήριαλ που όπως και να το δούμε προκαλεί σχόλια καθόλου ευχάριστα στο προσωπικό των ΕΔ που υποφέρει ,όπως και η υπόλοιπη ελληνική κοινωνία.

Γιατί υπάρχει εκνευρισμός και εντονότατη πλέον δυσαρέσκεια;

Από την πολιτική ηγεσία  και ειδικά από τον ΑΝΥΕΘΑ που έχει την αρμοδιότητα για τα περισσότερα από τα επιλεγμένα στελέχη για να πάνε στο εξωτερικό έχουν ζητηθεί τα εξής:

•Απάντηση στο ερώτημα ,γιατί πρέπει να συνοδεύσουν τον Αρχηγό 18 και κατά άλλες πληροφορίες 20 στελέχη στο εξωτερικό; Πως και γιατί προκύπτει αυτός ο μεγάλος αριθμός;

•Γιατί αυτές οι θέσεις αν γίνει δεκτή η ανάγκη του πολυάριθμου επιτελείου δεν έχουν προκηρυχθεί όπως σαφώς προβλέπεται. Από την πολιτική ηγεσία είναι ανεκτικοί και λένε ότι θα μπορούσαν να κάνουν τα “στραβά μάτια” και να δεχτούν για λόγους “εμπιστοσύνης” την παράκαμψη των διαδικασίων για δύο ή το πολύ τρία στελέχη.

•Έχει ζητηθεί κοστολόγηση της λειτουργίας αυτού του επιτελείου. Με κάθε λεπτομέρεια. Μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Γιατί όπως σωστά επισημαίνουν δεν είναι δυνατόν να “μαζεύουμε χρήματα και από τον τελευταίο κουμπαρά του κράτους και στο ΥΠΕΘΑ να εγκρινουμε κονδύλια που σαφώς μπορουν να αποφευχθούν”.

Όλες αυτές οι απαντήσεις έχουν ζητηθεί εγγράφως και μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχουν δοθεί. Κι αυτό προκαλεί και τον εκνευρισμό και τη δυσαρέσκεια. Οι προφορικές απαντήσεις που έχουν δοθεί από το ΓΕΕΘΑ δεν έχουν κριθεί επαρκείς και πειστικές.

Οι απαντήσεις αναμένονται και είναι καλό πρώτο το ΓΕΕΘΑ να δώσει τέλος σ΄ αυτό το σήριαλ που αυτή τη περίοδο κανείς δεν μπορεί να παρακολουθήσει ευχάριστα.Προφανώς το ΓΕΕΘΑ προετοιμάζεται να απαντήσει.

Το Onalert.gr έχει πάντως την πληροφορία ότι το θέμα της αποστολής στελεχών στο εξωτερικό που θα συνοδεύσουν τον Α/ΓΕΕΘΑ "έχει κλείσει από το επιτελείο του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου". Σ΄ αυτή τη περίπτωση προφανώς υπάρχει "χάσμα" απόψεων μεταξύ των υπουργών και μένει να διαπιστώσουμε αν αυτοί που διαφωνούν θα εκφράσουν τις διαφωνίες τους.  Και θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι και πως "έκλεισαν το θέμα".

Η εγκύκλιος προκήρυξης που έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες  πάντως χαρακτηρίζεται τουλάχιστον φωτογραφική και δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις εντονότατες ενστάσεις που υπάρχουν για την διαδικασία.

Ενδιαφέρον θα είχε να μαθαίναμε και την θέση του Α/ΓΕΣ για το θέμα.

Και βεβαια είναι αυτονόητο ότι όποια κι αν είναι η κατάληξη είναι υποχρέωση του ΓΕΕΘΑ αλλά και του ΥΠΕΘΑ να μας ενημερώσει για το κόστος της όλης αποστολής.

Το ζήτημα ειδικά αυτή τη περίοδο που διανύει η χώρα είναι λογικό να έχει πάρει διαστάσεις . Όσο για τους ελάχιστους που επιμένουν να κάνουν λόγο για “λαϊκισμό” πηγές από το  ΥΠΕΘΑ ανέφεραν στο Onalert.gr ότι “προφανώς όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο είτε δεν έχουν κατανοήσει την πραγματικότητα ,είτε είναι απλά γραφικοί”.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ