Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυστύχημα με αερόστατα στην Καππαδοκία - Ένας νεκρός

20.05.2013 | 10:27
Ενα αερόστατο που ξεναγούσε 30 τουρίστες έπεσε πάνω σε άλλο. Ενας νεκρός , 24 τραυματίες τουρίστες. Ο νεκρός ειναι Βραζιλιάνος.

Ο Χασάν Ινβέρ, δήμαρχος της Νεβσεχίρ, του μεγαλύτερου δήμου της Καππαδοκίας, μια περιοχή στην οποία οι τουρίστες πραγματοποιούν συχνά περιηγήσεις με αερόστατα δήλωσε στο NTV οτι "Δυστυχώς ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 24 τραυματίσθηκαν ελαφρά".

Το αερόστατο είχε απογειωθεί από το Γκιόρεμε της κεντρικής Καππαδοκίας, η σύγκρουση συνέβη σε ύψος 300 μέτρων  κοντά στο χωριό Ορταχισάρ και το ενα αερόστατο ειχε σχεδόν κάθετη πτώση. Η συντριβή έγινε τις πρωινές ώρες, γύρω στις 06:00 τοπική ώρα όταν τα δυο αερόστατα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα το ένα να χάσει τον έλεγχο. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ενας απο τους τραυματίες - ενας Ισπανός τουρίστας -  εχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Στη συνέχεια έπεσε πάνω σε ένα άλλο αερόστατο, σε ύψος περίπου 300 μέτρων, κοντά στο χωριό Ορταχισάρ.

Ο τουρισμός αυτού του τύπου έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία, ιδιαίτερα στην Καππαδοκία. Στα τέλη του 2012 υπήρχαν 20 εταιρείες αυτού του είδους με συνολικά 140 αερόστατα και περίπου 1.400 εργαζομένους. Δέκα χρόνια νωρίτερα, οι εταιρείες ήσαν έξι και τα αερόστατα 31.

Το δυστύχημα στην Καππαδοκία σημειώνεται δυο μήνες έπειτα από ανάλογο συμβάν στο Λούξορ της Αιγύπτου στις 26 Φεβρουαρίου, όταν από την έκρηξη αερόστατου σκοτώθηκαν 19 τουρίστες.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ