Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΑΣ: “Ξεσφίγγει” την “θηλιά των 1,1 δις η Κομισιόν

21.11.2017 | 06:00
“Ξεσφίγγει” την “θηλιά 1,1 δις από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα η τελευταία απόφαση της Κομισιόν για την κρατική επιχορήγηση ύψους 1,045 δις ευρώ που έλαβε η εταιρεία κατά την περίοδο 2004-2011.

Καταλογίζει ωστόσο στην εταιρεία ποσό 55 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δεν πιστοποιούνται από τον σχετικό κατάλογο πολεμικού υλικού της Ε.Ε.

Στο πόρισμα της πολυετούς έρευνάς της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποφαίνεται ότι τα μέτρα οικονομικής στήριξης που υλοποιήθηκαν την επίμαχη περίοδο δεν εμπίπτουν στο πεδίο ελέγχου των κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ, επειδή αφορούν, όπως αναφέρεται, «την προστασία των ουσιωδών συμφερόντων ασφάλειας της Ελλάδας».

Αναφορικά με το ποσό των 55 εκατομμυρίων ευρώ, κατά την κρίση της επιτροπής, το ελληνικό δημόσιο καλείται να τα ανακτήσει καθώς αποτέλεσε στήριξη μη στρατιωτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας. Συγκεκριμένα αφορούσε στην πώληση εκρηκτικών από το εργοστάσιο του Λαυρίου.

Όπως έλεγαν στο onalert παράγοντες που παρακολουθούν από κοντά τις διαβουλεύσεις με την Κομισιόν, μεγάλων μέρος αυτών αναμένεται να προέλθει από την εκκαθάριση του πολιτικού τομέα των ΕΑΣ.

Μια διαδικασία που σοβεί εδώ και αρκετό διάστημα και σαφώς χρειάζεται απτά βήματα προώθησής της προκειμένου να “ανασάνει” οριστικά η εταιρεία από αυτόν τον οικονομικό “βραχνά”.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ