Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΕΑΒ εκπαιδεύει την Προεδρική Φρουρά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

10.04.2014 | 04:17
Την Προεδρική Φρουρά των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα εκπαιδεύσει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) για ένα διάστημα σχεδόν 3 ετών σε αντικείμενα γενικής μηχανολογίας, ηλεκτρολογίας και ηλεκτρονικών.
Συγκεκριμένα η ΕΑΒ, μετα από την σύμβαση που υπογράφτηκε, θα παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης σε 112 μέλη της Προεδρικής Φρουράς  με τα  μαθήματα  να έχουν ήδη ξεκινήσει στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΕΑΒ στην Τανάγρα με την υποδοχή των πρώτων 41  σπουδαστών.
 
Η συμφωνία αυτή αποτελεί, επισημαίνουν στελέχη της ΕΑΒ, ένα ακόμα παράδειγμα της πολύχρονης συνεργασίας που  έχει αναπτύξει η Ελληνική κρατική εταιρία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μέσα από την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Σημειώνεται από την πλευρά της ΕΑΒ  ότι η εταιρεία ήδη υλοποιεί με επιτυχία προηγούμενο πρόγραμμα υπηρεσιών εκπαίδευσης σε αεροπορικό αντικείμενο πολιτικού και στρατιωτικού νηολογίου που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012, με 63 σπουδαστές σε 6 τμήματα.

Πιστοποιημένη εκπαίδευση


Το Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΕΑΒ λειτουργεί από το 1977 και προσφέρει ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που καλύπτουν όλο το φάσμα των δεξιοτήτων στο κομμάτι της αεροπορικής συντήρησης, με σημαντική διεθνή παρουσία. Το Κέντρο είναι πιστοποιημένο για παροχή εκπαίδευσης κατά EASA Part-147 και διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση άδειας συντήρησης αεροσκαφών πολιτικού νηολογίου κατά EASA Part-66.Πρόσφατα το Κέντρο διεύρυνε το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών του με τη συνεργασία με ακαδημαϊκούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Δημήτριος Παπακώστας, είπε: “Με τη νέα συμφωνία τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δείχνουν για άλλη μία φορά την εμπιστοσύνη τους στις υψηλές υπηρεσίες της ΕΑΒ, στη βάση της μακράς συνεργασίας μας στον τομέα της τεχνικής εκπαίδευσης. Προσανατολισμός μας είναι η περαιτέρω ενίσχυση του Εκπαιδευτικού Κέντρου της ΕΑΒ και η επέκταση των δραστηριοτήτων μας αξιοποιώντας τις πιστοποιήσεις που διαθέτουμε, την πολύχρονη εμπειρία μας αλλά και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες της αγοράς, προσφέροντας ολοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης».

Έσοδα 15 εκ. ευρώ από την εκπαίδευση το  2014-2017!


Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρθηκε προχθές στο πλαίσιο του Συνεδρίου EXPOSEC DEFENSEWORLD 2014 από τον κ Παπακώστα,
 η ΕΑΒ αποτελεί διεθνές κέντρο εκπαίδευσης στην αεροπορική τεχνολογία και συντήρηση και συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα του εσωτερικού και εξωτερικού. Ο κύκλος εργασιών για την ΕΑΒ από τις υπηρεσίες εκπαίδευσης ανήλθε το 2013 σε 3 εκ. ευρώ ενώ, σύμφωνα με το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο ο κύκλος εργασιών αναμένεται να φτάσει τα 15 εκ. ευρώ την τετραετία 2014-2017!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ