Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμπολα: Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ισπανία άδεια χρήσης στρατιωτικών βάσεων!

16.10.2014 | 15:27
Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την κυβέρνηση της Μαδρίτης την άδεια να χρησιμοποιήσουν τις αμερικανικές αεροπορικές βάσεις στην Ισπανία στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την αντιμετώπιση της κρίσης του Έμπολα στην Αφρική.

"Οι αρχές των ΗΠΑ ζήτησαν πράγματι από την Ισπανία να χρησιμοποιήσουν τις βάσεις τους στη χώρα ως διακομετακομιστικά σημεία για την επιμελητεία και τους μηχανικούς που κατασκευάζουν νοσοκομεία εκστρατείας στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε", δήλωσε πηγή από το ισπανικό υπουργείο Άμυνας προς το Ρόιτερς.

Η Μαδρίτη αναμένεται ότι θα συμφωνήσει στο αίτημα, πρόσθεσε.

"Κανένα από τα αεροπλάνα δεν θα μεταφέρει ασθενείς ούτε πρόσωπα ύποπτα ότι έχουν προσβληθεί από Έμπολα ή που είχαν έρθει σε επαφή με μολυσμένους ανθρώπους", δήλωσε. "Η Ισπανία θα έχει δικαίωμα να επιθεωρεί τα αεροπλάνα και τους επιβάτες".

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν μέχρι 4.000 στρατιώτες στη Δυτική Αφρική για να βοηθήσουν στον περιορισμό της επιδημίας.

Η απόφαση θα ανακοινωθεί αύριο, Παρασκευή, όταν ο ισπανός υπουργός Άμυνας Πέδρο Μορένες συναντήσει τον αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ στην Ουάσινγκτον.

Οι ΗΠΑ έχουν τέσσερις βάσεις στην Ισπανία, στο Μορόν ντε λα Φροντέρα κοντά στη Σεβίλλη και στη Ρότα, κοντά στο Κάδιξ, στη νότια Ισπανία, στο Τορεχόν ντε Αρντός κοντά στη Μαδρίτη και στη Σαραγόσα στο βορρά.

Σύμφωνα με το IATROPEDIA, ο ιός, μετά από περίοδο επώασης περίπου μιας εβδομάδας (από 2 έως 21 ημέρες), προκαλεί αρχικά ένα σύνδρομο που μοιάζει με γριπώδη συνδρομή (πυρετός, μυαλγίες, πόνος στη μέση, αδυναμία), και προοδευτικά εμετούς και διάρροιες, νεφρική ανεπάρκεια, αιμορραγίες από βλεννογόνους και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Δείτε στο iatropedia.gr σχετικό άρθρο για δυο νέα κρούσματα έμπολα στη Ρωσία και τον κίνδυνο εξάπλωσης του θανατηφώρου ιού από τον βορρά!

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, IATROPEDIA
Πηγή Φωτογραφίας: U.S. Navy photo / Raymond Enriques
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ