Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έβρος: Αυτοί είναι οι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τους Τούρκους

02.03.2018 | 19:16
Πρώτη δημοσιεύση: 2018-03-02 18:00:51
Τελευταία ενημέρωση: 2018 -03-02 19:16:51


Στο φως της δημοσιότητας τα ονόματα των Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο. Σημειώνεται ότι με απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου της Αδριανούπολης, δόθηκε εντολή να συλληφθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, μέχρι να οριστεί η δικάσιμός τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους στρατιωτικούς: Άγγελο Μητρετώδη (Ανθυπολοχαγός) και Δημήτριο Κουκλατζή (λοχία ΕΠ.ΟΠ, Σκαπανέας ΜΧ)

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα για την σύλληψη των δύο Ελλήνων που προσάγονται στο δικαστήριο με τις κατηγορίες της «απόπειρας στρατιωτικής κατασκοπείας» και της «εισόδου σε στρατιωτική – απαγορευμένη περιοχή».


Δημήτριος Κουκλατζής ( Facebook)
Τεταμένο είναι το κλίμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία μετά από την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο. Το μεσημέρι της Παρασκευής (02.03.2018).

 Τσίπρας: Παρακολουθεί την υπόθεση από την πρώτη στιγμή

Σύμφωνα με πληροφορίες από το μεσημέρι της Πέμπτης (01.03.2018) ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί την υπόθεση και είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μεταβαίνει και ο Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

"Περιμένουμε την άμεση επιστροφή των δυο αξιωματικών" δήλωσε ο ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών προσθέτοντας οτι ειναι "Κατασκοπευτικά και συνωμοσιολογικά τα σενάρια που αφορούν ανταλλαγή των 8 τούρκων αξιωματικών με τους 2 έλληνες στρατιωτικούς".

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ


«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες».

Τζανακόπουλος: Περιμένουμε την άμεση επιστροφή των δυο αξιωματικών

"Περιμένουμε την άμεση επιστροφή των δυο αξιωματικών" δήλωσε ο ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών προσθέτοντας οτι ειναι "Κατασκοπευτικά και συνωμοσιολογικά τα σενάρια που αφορούν ανταλλαγή των 8 τούρκων αξιωματικών με τους 2 έλληνες στρατιωτικούς".

Υπάρχει πρόθεση να επιστρέψουν στη χώρα μας

Ακόμα σύμφωνα. με πληροφορίες από τα διαμοιβόμενα στις διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας - Τουρκίας, εκπέμπεται η θετική πρόθεση της τουρκικής πλευράς να ολοκληρωθεί η επιστροφή των ελλήνων αξιωματικών στη χώρα μας. Αυτό το μήνυμα άλλωστε φέρεται να διατυπώθηκε με ευκρίνεια από τον Χουλουσί Ακάρ στον Ναύαρχο Αποστολάκη και στη σημερινή συνομιλία τους.Με πληροφορίες απο hurriyet.com.trdha.com.tr 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ