Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Εβρος: Δεν έχει στρατιωτική ιδιότητα ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καταστανιές λέει το Πεντάγωνο

02.05.2018 | 21:05
Πρώτη δημοσίευση: 2018-05-02 18:08:32
Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-02 19:09:32

Δεν είναι  στρατιωτικός ο Τούρκος που αναστάτωσε το φυλάκιο του στρατού στις Καστανιές Έβρου. 


Δεν έχει στρατιωτική ιδιότητα ο Τούρκος ο οποίος συνελήφθη νωρίς το μεσημέρι,ο οποίος προκάλεσε αναστάτωση στο φυλάκιο των Καστανιών, όταν δεν σταμάτησε στο σήμα της ελληνικής φρουράς.

Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού Πεντάγωνο το αγροτικό μηχάνημα που οδηγούσε φέρεται να παρεκτράπη της πορείας του σε παρακείμενη από το φυλάκιο τοποθεσία.

Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι είναι αγρότης.

Την είδηση της σύλληψη του Τούρκου μετέδωσε το evros-news.gr νωρίτερα το μεσημέρι. Όπως ανέφερε σε δημοσίευμα το τοπικό site ο Τούρκος επρόκειτο για στρατιωτικό ο οποίος συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία και τον ελληνικό στρατό γιατί πέρασε για λίγα μέτρα μέσα στο ελληνικό έδαφος.

Ακόμα, σύμφωνα πληροφορίες του thrakinea.gr ο Τούρκος πρόκειται για άτομο το οποίο έφερε πολιτική ταυτότητα. Αυτή τη στιγμή παραμένει κρατούμενος.

Tελευταίες πληροφορίες του  Evros-news αναφέρουν ότι στο φυλάκιο των Καστανεών όπου κρατείται ο Τούρκος, έφτασε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας, Πασχάλης Συριτούδης, προκειμένου να εξετάσει ο ίδιος τη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ και υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, οι πληροφορίες θέλουν τον Ταξίαρχο της περιοχής, βρίσκονται στο σημείο και ασχολούνται με την υπόθεση.

Ο ίδιος ο συλληφθείς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστηρίζει ότι είναι πολίτης από την τουρκική περιοχή που βρίσκεται απέναντι από τις Καστανιές, εκτελούσε εργασίες και μπερδεύτηκε με αποτέλεσμα να περάσει τα σύνορα και να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος.

Όπως δημοσιεύει το thrakinea, η περιοχή του συμβάντος είναι ίδια με την περιοχή που πιάστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί από Τούρκους.

Yπενθυμίζεται ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου από τους Τούρκους, γιατί μπήκαν λίγα μέτρα στο τουρκικό έδαφος, όπως είπαν και οι ίδιοι στις απολογίες τους, ενώ παραμένουν ακόμα αιχμάλωτοι στις φυλακές της Αδριανούπολης.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ