Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14.05.2013 | 10:19

Εφθασαν στο βόρειο Ιράκ οι πρώτοι αντάρτες του ΡΚΚ

Μια πρώτη ομάδα ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) έφθασε σήμερα το πρωί στο Ιράκ μετά την αποχώρησή της από την Τουρκία.

Μια πρώτη ομάδα ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) έφθασε σήμερα το πρωί στο Ιράκ μετά την αποχώρησή της από την Τουρκία.

Δεκαπέντε μαχητές έφθασαν στην Χαρούρ, μια περιοχή της επαρχίας Ντοχούκ, κοντά στο όρος Μετίνα στο ιρακινό Κουρδιστάν.

"Είμαστε η πρώτη ομάδα που φθάνει σε μια ασφαλή περιοχή", δήλωσε ο Ζαγκάρ, ο αρχηγός της ομάδας των μαχητών την οποία συγκροτούν εννέα άνδρες και έξι γυναίκες.
Οι μαχητές του ΡΚΚ έφθασαν γύρω στις 06.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος). Έφεραν όπλα Καλάζνικοφ και αντιαρματικές ρουκέτες (RPG) και είχαν σακίδια στους ώμους. Τους υποδέχτηκαν άλλα μέλη του ΡΚΚ που έχουν εγκατασταθεί στο ιρακινό έδαφος.

Το ΡΚΚ που διεξάγει εδώ και σχεδόν 30 χρόνια ένοπλο αυτονομιστικό αγώνα στην Τουρκία, ανακοίνωσε στις 8 Μαΐου ότι οι μαχητές του άρχισαν να αποχωρούν προς το Ιράκ, στο πλαίσιο μιας εύθραυστης ειρηνευτικής διαδικασίας με την Άγκυρα.

Οι αντάρτες του ΡΚΚ αναχώρησαν από την Τουρκία πεζή, διέσχισαν την απόκρημνη μεθοριακή περιοχή για να συναντήσουν τους χιλιάδες μαχητές που έχουν εγκατασταθεί στην αυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε πολλές φορές ότι ουδείς επρόκειτο να επιτεθεί στους αντάρτες που παίρνουν το δρόμο για το Ιράκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκία: Άρχισε η αποχώρηση των μαχητών του PKK

H αντάρτισσα του PKK που φοβούνται οι Τούρκοι
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ