Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Έφαγαν πόρτα" οι Τούρκοι από Ισραηλινούς στην κατεχόμενη Κύπρο!

06.04.2013 | 00:17
Έφαγαν “πόρτα” Τούρκοι από Ισραηλινούς οι οποίοι έχτισαν πολυτελείς βίλες προς πώληση αλλά αρνούνται να τις πουλήσουν σε Τούρκους και τουρκοκύπριους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Βατάν Ισραηλινοί και Άγγλοι μέσω Τούρκων δικηγόρων έστησαν 443 εταιρίες “παραβάν” και πρώτα άρχισαν να αγοράζουν εκτάσεις σε Κερύνεια, Αμμόχωστο, Μόρφου, Καρπασία, Γλυκά Νερά, Ριζοκάρπασο, Μπουγιουκονούκ, Μπαχτσελί, Γενίερένκοϊ και Σαντραζάμκοϊ. Εκεί άρχισαν να χτίζουν πολυτελή συγκροτήματα.
Βίλλα αξίας 240 χιλιάδων στερλίνων

Δύο ισραηλινές εταιρίες, οι Davit Lewis και Koll Mann, με την ενθάρρυνση του “υπουργείου Οικονομικών” των κατεχόμενων αγόρασαν έκταση 30 στρεμμάτων στην προβλήτα της “μύτης” της Κύπρου που “βλέπει” προς την Τουρκία. Άρχισαν να χτίζουν νέες κωμοπόλεις σε περιοχές της Μεσογείου όπως στο Τοπτσούκοϊ, στο Ερένκοϊ και στο Μπαχτσελέρ. Όταν ολοκλήρωσαν την κατασκευή έβγαλαν προς πώληση 1500 βίλες προς 240.000 στερλίνες έκαστη. Αλλά οι εταιρίες που έβγαλαν τις βίλες προς πώληση, ανακοίνωσαν πως δεν μπορούσαν να πωληθούνε σε Τούρκους πολίτες.

Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι που ζήτησαν να αγοράσουν βίλα, εξεπλάγησαν πολύ όταν άκουσαν να τους λένε πως “δεν υπάρχει βίλα για εσάς,μόνο Άγγλοι και Ισραηλινοί μπορούν να αγοράσουν”.

Κάποιοι Τούρκοι ανέφεραν πως οι ξένοι για να αποκτήσουν δικαιώματα στα διεθνή ύδατα, αγοράζουν εδάφη στα κατεχόμενα και στήνουν βίλες, και προσθέτουν πως “τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων στους ξένους. Και οι πολιτικοί τα παραβλέπουν αυτά για να έρθουν χρήματα στο νησί”.

Μετάφραση tourkikanea.gr 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ