Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΦΑΠΑΞ: Διαβεβαιώσεις ΥΕΘΑ μέσω διαρροών ότι δεν επηρεάζεται

01.02.2013 | 00:30
Διαβεβαιώσεις μέσω διαρροών από το ΥΕΘΑ για το εφάπαξ των στρατιωτικών. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας λοιπόν “δεν επηρεάζεται από τη ρύθμιση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Πιο αναλυτικά:

Στα εξερχόμενα από το Στράτευμα ή στα συμπληρώσαντα 35 έτη μετοχικής σχέσης στους Ειδικούς Λογαριασμούς Αλληλοβοηθείας των Μετοχικών Ταμείων στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, χορηγείται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΝΔ 398/74, εφάπαξ βοήθημα. Οι εν λόγω Ειδικοί Λογαριασμοί είναι οικονομικά αυτοτελείς, δεν επιχορηγούνται από τον Κρατικό Προυπολογισμό και δεν είναι Φορείς–Τομείς Πρόνοιας. Ως εκ τούτου δεν υπάγονται στην ρύθμιση της υπ. αριθμ. 30854/3809 απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σχετικά με τον Ανασχεδιασμό της Νέας Τεχνικής Βάσης των Εφάπαξ Παροχών, από 1-1-2014. Τούτο, διότι είναι αμιγώς ανταποδοτικού και όχι προνοιακού χαρακτήρα.
Το εφάπαξ αυτό βοήθημα, είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις εκάστοτε αποδοχές (άθροισμα του βασικού μισθού, του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, του επιδόματος εξομάλυνσης, του επιδόματος ειδικής απασχόλησης, κλπ) κατά την ημέρα εξόδου του δικαιούχου ή με την συμπλήρωση 35ετίας του, καθώς και με τον αριθμό των ετών συμμετοχής του στον Ειδικό Λογαριασμό (Μετοχικό Ταμείο).
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ