Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πόσο κόβεται το εφάπαξ των στρατιωτικών μετά από τις περικοπές

12.11.2012 | 00:01


Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις των περικοπών στο εφάπαξ μας εξηγεί από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειας Θεσσαλίας ο υπολοχαγός Ηλίας Νατσιουλας.

Δείτε πόσο χάνεται στον πίνακα.
Σύμφωνα με τη μελέτη:

Απο τις μειωσεις του βασικού μισθού και των επιδομάτων ενδεχομένως να επηρεαστεί και το ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟ ΕΦΑΠΑΞ αν θα υπολογίζεται με τα νεα μειωμενα επιδόματα. Μεσα απο μια μελέτη που εγινε με βαση διοικητικούς και μισθολογικούς βαθμούς φαινεται πιθανόν πως μπορεί να επηρεαστεί το ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑ.

Oπως διαβάζουμε στη σελίδα του Μετοχικού Ταμείου Στρατου (πατήστε εδώ για να διαβάσετε) 
Το εφάπαξ βοήθημα ισούται με το άθροισμα του βασικού μισθού, του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, του επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών (το μέγιστο ποσό που έλαβε ως εν ενεργεία ο μέτοχος), του επιδόματος ειδικής απασχόλησης, και ποσού 176 € για στρατιωτικούς μέχρι και τον διοικητικό βαθμό του Σχη και του επιδόματος θέσης υψηλής ευθύνης για στρατιωτικούς μέχρι από τον διοικητικό βαθμό του Ταξχου και άνω που έλαβε ο μέτοχος την ημέρα εξόδου του πολλαπλασιαζόμενου επί των αριθμό των ετών συμμετοχής του στο Ταμείο. 

Οπως παρατηρoύμε τιθετε ενα θεμα στο Διοικητικό βαθμό Ταξιαρχου που αντι για τα 176 ΕΥΡΩ που λαμβανουν μεχρι ΣΧΗ αντικαθισταται απο το Επιδομα θεσης υψηλής ευθυνης και το οποίο αν ισχυσουν οι νέες μειωσεις θα ανέρχεται πια στο ποσό των 133 ευρώ. Βεβαια το ιδιο θα συμβαίνει και στα εξοδα μεταθεσης ή αποστρατειας καθως και εκει υπολογιζεται κατ αντιστοιχία με τον ιδιο τρόπο. Ας δούμε ενδεικτικαμερικα παραδειγματα το πως μπορεί να επηρεαστεί το ΕΦΑΠΑΞ.Δηλαδη ποσο ειναι το Δικαιουμενο ΕΦΑΠΑΞ σημερα και πως ενδεχομένως να γίνει αν ισχυσουν στον υπολογισμό οι νεες μειώσεις. (ΠΟΣΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΟ) 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Παναγιωτόπουλος: "Η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε πόλεμο και πρέπει να κερδίσουμε"

Η απάντηση των στρατιωτικών στο ΥΕΘΑ για τα ποσοστά περικοπών

Οι τρεις πληγές των μέτρων για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ποιες είναι ,πως πρέπει να αντιμετωπιστούν 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ