Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΦΑΠΑΞ: Πως αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού και γιατί

08.01.2018 | 06:00
Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος που παίρνουν οι ένστολοι από τους Ειδικούς Λογαριασμούς Αλληλοβοηθείας των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Το εφάπαξ από τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας για το χρόνο ασφάλισης και πληρωμής εισφορών από 1/1/2017 και μετά μετατρέπεται ουσιαστικά σε επιστροφή εισφορών, καθώς θα υπολογίζεται με τον νέο μαθηματικό τύπο που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016) για τα εφάπαξ όλων των Ταμείων Πρόνοιας, Δημοσίου, ΔΕΚΟ, τραπεζών και φορέων πρόνοιας ιδιωτικού τομέα.

Με το ίδιο σύστημα (σ.σ.: νοητής κεφαλαιοποίησης-NDC) θα υπολογίζεται και το εφάπαξ και για τα στελέχη των τριών Σωμάτων που υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο και Αμυνας Π. Καμμένο.

Οπως επισημαίνεται στην τροπολογία η νέα βάση υπολογισμού διαμορφώθηκε έτσι ώστε το ύψος του αθροίσματος βάσει των νέων όρων να μην αποκλίνει κατά το δυνατόν από το ύψος του αθροίσματος σύμφωνα με τη βάση υπολογισμού που ισχύει σήμερα, προκειμένου να μην αναιρεθεί η ασφαλιστική προσδοκία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων βάσει των εισφορών που κατέβαλαν σύμφωνα με τις διατάξεις του παλαιού μισθολογίου. 

Περισσότερα εδω

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ