Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Εφάπαξ τέλος για τους στρατιωτικούς που δεν ζουν με "παράσημα" - Έρχονται παραιτήσεις

28.07.2014 | 00:01
Τα όσα προβλέπονται στο δυσκολονόητο κείμενο του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τους στρατιωτικούς μπορούν να περιγραφούν με δυο λέξεις: Εφάπαξ τέλος!


Αυτό είναι το νόημα που βγάζουν όσοι μπορούν να ερμηνεύσουν το κείμενο των επίμαχων άρθρων που αποκάλυψε το Onalert.gr. Ο νέος τρόπος πρόβλεψης θα ισχύσει όπως αναφέρεται από την 1-1-2015 και αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι το επόμενο 5μηνο ενδέχεται να ζήσουμε το μεγαλύτερο κύμα φυγής στελεχών από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Από την αποκάλυψη των προβλέψεων του πολυνομοσχεδίου και μόνο η συζήτηση που έχει προκύψει μεταξύ των στελεχών που έχουν δικαίωμα παραιτήσεως είναι πότε θα την καταθέσουν!

Ανησυχεί κάποιος απ΄ αυτή τη πιθανότητα που μάλλον είναι βεβαιότητα; Αν εξαιρέσουμε τη στρατιωτική ηγεσία δεν νομίζουμε ότι σε άλλα επίπεδα “πολιτικής διοίκησης” έχει γίνει κατανοητό τι μπορεί να συμβεί. Ίσως μάλιστα όσοι έχουν ακόμη πίστη στις “συνταγές” της τρόϊκας να θεωρούν ότι είναι μια καλή εξέλιξη για να “ελαφρύνει το στράτευμα”. Είναι νομίζουμε σαφές μετά από πέντε χρόνια “παρεμβάσεων” και περικοπών ότι ο στόχος είναι ένα “ελαφρότερο στράτευμα” άσχετα από τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην επιχειρησιακή του ισχύ.

Θα είναι μάλλον αργά όταν θα γίνουν κατανοητές οι συνέπειες από την νέα αυτή “αγριότητα” εναντίον των στελεχών των ΕΔ αλλά και των σωμάτων ασφαλείας. Τα στελέχη δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται πια σαν “ιθαγενείς” που αντί με καθρεφτάκια προσπαθούν να τους “τυφλώσουν” με παράσημα. Όσα κι αν τους δώσουν ,ακόμη κι αν ξεπεράσουν τον γηραιό απόστρατο της φωτογραφίας, δεν μπορούν να τους κάνουν να ξεχάσουν ότι ο μισθός που έχει απομείνει τελειώνει πολύ πριν από την ημέρα της μισθοδοσίας τους. Και τώρα να δεχτούν ότι μετά από δεκαετίες υπηρεσίας θα πρέπει να “θυσιάσουν” και το πληρωμένο από την τσέπη τους εφάπαξ!


Διαβάστε ακόμη:


Πως θα "εξαϋλώσουν" και το εφάπαξ των στρατιωτικών! Η "μετάφραση" του άρθρου 221Το κυβερνητικό σχέδιο για τα μετοχικά και το ΣτΕ όπως το εξηγεί ένας Ναύτης!


"Κούρεμα γουλί" στην απόφαση του ΣτΕ! Επιστροφή αναδρομικών σε βάθος 5ετίας 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ