Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

EΦEΣ 2018: Πρόβα απόβασης στα νησιά κάνει η Τουρκία

03.05.2018 | 20:50
Οι πρώτες εικόνες από Μεγάλη Τουρκική Άσκηση Efes 2018 κάνουν το γύρο του διαδικτύου. H Άσκηση που παρουσιάζεται ως η μεγαλύτερη άσκηση των Δυνάμεων της Ευρώπης, θα μπει στην τελική φάση της την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 11 Μαΐου του 2018.

Η άσκηση θα αναπτυχθεί στη Δυτική Ανατολία, στο Κεντρικό Αιγαίο, στον Κόλπο της Σμύρνης καθώς επίσης στο πεδίο Βολής του Ακρωτηρίου Ντογάνμπεϊ. αναφέρει η www.yenisafak.com.

Η προγραμματισμένη άσκηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων «Efes 2018» διεξάγεται με τη συμμετοχή φιλικών και συμμαχικών χωρών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η στρατιωτική άσκηση αποσκοπεί στην ανάπτυξη των συνδυασμένων στρατιωτικών και πολεμικών ικανοτήτων των κοινών διοικητικών μονάδων και μονάδων που συγκροτούνται από στρατούς των συμμετεχουσών χωρών σε μια ενιαία επιχείρηση, ώστε να καλύπτουν όλες τις πτυχές της μάχης για την προετοιμασία ενός πραγματικού πολέμου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όπως έχει ήδη γράψει το onalert το διάστημα που η "ΕΦΕΣ" θα μπει στο κύριο στάδιο των δραστηριοτήτων της, στο Αρχιπέλαγος θα είναι το Αεροπλανοφόρο Χάρι Τρούμαν με τον αμερικανικό στολίσκο.

Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά έχει λάβει όλα τα μέτρα και μέσω του Συστήματος Επιτήρησης αλλά και με την ενδεδειγμένη παρουσία μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού.
 
Εικόνες από την άσκηση όπως δημοσιεύονται από τα τουρκικά ΜΜΕ:www.yenisafak.com, https://www.sabah.com.tr/


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ