Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

"Έφυγε" ο Βασίλης Φθενός - Θλίψη για τον βετεράνο καταδρομέα

07.05.2018 | 20:13
"Έφυγε" ο Βασίλης Φθενός, ένας ήρωας που πολέμησε για την υπεράσπιση του αεροδρομίου της Λευκωσίας. Μια ηρωική μορφή του αγώνα κατά της εισβολής στην Κύπρο.

Ακόμα μια ηρωική μορφή του αγώνα κατά της εισβολής στην Κύπρο έφυγε από τη ζωή σήμερα. Πρόκειται για τον Βασίλη Φθενό, ο οποίος τις δύσκολες μέρες του Αττίλα στην Κύπρο υπήρξε από τους ελάχιστους καταδρομείς που έφτασαν στο μαρτυρικό νησί και υπό τις διαταγές του διοικητή του Γιώργου Παπαμελετίου, υπερασπίστηκαν το αεροδρόμιο της Λευκωσίας.

Απόστρατος Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, συμμετείχε ως υπολοχαγός της Α΄ Μοίρας Καταδρομών στον πόλεμο της Κύπρου τον Ιούλιο - Αύγουστο του 1974, ως μέλος της Μονάδας που πήγε στο μαρτυρικό νησί με τα αεροσκάφη Noratlas στην θρυλική επιχείρηση "Νίκη".

Παράλληλα, με την μετέπειτα δραστηριοποίησή του στον σύλλογο Κομάντος '74, μερίμνησε μαζί με τους υπόλοιπους βετεράνους ώστε να δημιουργηθούν μνημεία σε όλη την Κρήτη για να τιμηθούν οι πεσόντες καταδρομείς που έπεσαν στην Κύπρο και είχαν την καταγωγή τους από το νησί μας.

Πηγή: http://www.ekriti.gr


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ