Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ειδικά Μισθολόγια: “Κουρεύονται” τα επιδόματα

10.05.2017 | 08:32
Τσεκούρι μπαίνει στις αποδοχές με τα επιδόματα να μπαίνουν στο στόχαστρο. Μάλιστα αυτοί που κυρίως μπαίνουν στο στόχαστρο είναι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. 300.000 άτομα που εργάζονται σε υπηρεσίες του Δημοσίου και των ΟΤΑ θα είναι χαμένοι και μάλιστα μέσω περικοπών που θα έρθουν σχεδόν έναν χρόνο νωρίτερα απ' ό,τι αρχικά υπολογιζόταν.

Αυτό καθώς με το νέο μνημόνιο οι περικοπές των επιδομάτων, όπως αυτό για την ανθυγιεινή εργασία έρχονται από τον Ιούνιο του 2017.
Βαρέα και ανθυγιεινά στο Δημόσιο θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση για όλους, είτε για εκείνους που λαμβάνουν σχετικό επίδομα είτε για όσους περιλαμβάνεται επιπλέον αμοιβή στον μισθό τους.

Ουσιαστικά μπαίνουν στο στόχαστρο ποσά 35, 70 και 150 ευρώ το μήνα που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι.

Οι πληροφορίες λένε ότι εξετάζεται στο ανώτατο επίδομα των 150 ευρώ να θεσπιστεί ένα νέο, φυσικά μικρότερο ποσό και να το λαμβάνουν οι εργαζόμενοι σε απολύμανση, καθαριότητα και τον χειρισμό βαρέων οχημάτων.
Τα επιδόματα των 35 και 70 ευρώ θα παραμείνουν τα ίδια αλλά θα μειωθούν οι δικαιούχοι.

Επιδόματα ενστόλων

Ούτε τα επιδόματα των ένστολων θα μείνουν αλώβητα. Την ώρα που το μνημόνιο προβλέπει πάγωμα μισθών για 160.000 άτομα και ταυτόχρονα μείωση του μισθού ως και 20% για τους νεοεισερχόμενους έρχεται και μείωση στα ειδικά επιδόματα που λαμβάνει το 25% των ένστολων.

Αν και όλα δείχνουν ότι το πτητικό επίδομα δεν θα πειραχθεί οι περικοπές που προβλέπει το νέο μνημόνιο είναι της τάξης των 7 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα 4 του Μνημονίου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει ως προαπαιτούμενη ενέργεια να νομοθετήσει τον «εξορθολογισμό κάποιων επιδομάτων στον στρατιωτικό τομέα, για την απόδοση επτά εκατ. ευρώ το 2018. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ