Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ειδικά Μισθολόγια: Έφθασε η ώρα της σύγκρουσης λένε οι ένστολοι!

17.09.2016 | 08:05
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

 Κρίσιμη αναμένεται να είναι η ερχόμενη εβδομάδα για τα ειδικά μισθολόγια, καθώς, όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το νέο σχέδιο που επεξεργάστηκε το υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος πολλές φορές με δηλώσεις του έχει ταχθεί κατά οποιασδήποτε μείωσης στους στρατιωτικούς, κάλεσε εσπευσμένα την Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) χθες στο γραφείο του για να τους ειδοποιήσει για το τι έρχεται. Αξίζει να τονιστεί πως προτίμησε να ενημερώσει πρώτα τους Αστυνομικούς Υπαλλήλους και όχι την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, καθώς η ΠΟΑΣΥ είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, σε αντίθεση με την ΠΟΕΣ που δεν έλαβε καν μέρος.

Πάντως κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρη Γερακαράκο, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το bloko.gr ο Πάνος Καμμένος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι το νέο ειδικό μισθολόγιο θα είναι ένα μισθολόγιο περικοπών, χωρίς όμως να διευκρινίσει περισσότερα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο ΥΕΘΑ άφησε να εννοηθεί ότι οι περικοπές αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερες για όσους τώρα φοιτούν στις αστυνομικές σχολές και αργότερα θα βγουν στην ενέργεια.

Αυτό ήταν αρκετό για να σημάνει συναγερμός στα Σώματα Ασφαλείας! Φεύγοντας από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζήτησαν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος όμως ήταν σε "άλλη γραμμή" από αυτήν του Πάνου Καμμένου.

Ακολούθησε έκτακτη συνεδρίαση των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλέιας οι οποίες αφού εκτίμησαν την κατάσταση, εκτίμησαν πως έρχονται μεγάλες μειώσεις στους μισθούς τους και έθεσαν σε συναγερμό τα μέλη τους προκειμένου να αρχίσουν κινητοποιήσεις.

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος
Στην κοινή ανακοίνωση των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής επισημαίνουν

Χρειάστηκε μόλις μια εβδομάδα από τη μεγαλειώδη κινητοποίησή μας στη Θεσσαλονίκη για να αποκαλυφθούν τα πραγματικά σχέδια του Yπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες μας και αναγκάζοντάς μας να κλιμακώσουμε στον υπερθετικό βαθμό τον αγώνα μας.

Σήμερα, μεσημβρινές ώρες μετά από αίτημα του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, κ. Πάνου Καμμένου, κλήθηκε το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ στο γραφείο του για ενημέρωση, από την οποία προέκυψε ότι η Κυβέρνηση προωθεί νέο ειδικό μισθολόγιο Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, χωρίς να έχουν αποφευχθεί οι μειώσεις των μισθών στα Σώματα Ασφαλείας. Για δε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ούτε λόγος...

Το «πάζλ» της ενημέρωσης, ήρθε να συμπληρωθεί, όλως τυχαίως, μετά τη συνάντηση, και ιδίως, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης με τους «τροϊκανούς» και την αποχώρησή τους από την χώρα μας: Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Χουλιαράκης, απαντώντας στο αίτημα των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας για άμεση συνάντηση μαζί τους, μας παρέπεμψε στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ως συνδιαμορφωτή του νέου μισθολογίου, ενώ για τις αποφάσεις του ΣτΕ, ανέσυρε από τα συρτάρια του Υπουργείου του τις πανομοιότυπες απαντήσεις που μας έδιναν πριν από τις εκλογές του 2015, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ότι δηλαδή θα υλοποιηθούν «στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και με απόλυτο γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και την έξοδο από την κρίση»!!!

Προ αυτών των «τετελεσμένων» ζητήσαμε άμεση ενημέρωση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα, ο οποίος εκπέμποντας σε άλλο μήκος κύματος, μετά από όσα του εκθέσαμε, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον συνάδελφό του, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, για να μας μεταφέρει στη συνέχεια τη θέση του, ότι υπάρχει χρόνος και δεν πρέπει να ... βιαζόμαστε!

Κατόπιν τούτων, το συνδικαλιστικό μας κίνημα συγκαλεί άμεσα τα όργανά του γιατί τη σύγκρουση με τα ψέματα και την υποκρισία, ο ένστολος, δεν τη φοβάται.

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και θα το διεκδικήσουμε απέναντι σε μια κυβέρνηση που όχι μόνο άλλα έλεγε και άλλα κάνει, αλλά και που αποδεδειγμένα πλέον πετά στον κάλαθο των αχρήστων τις δικαστικές αποφάσεις, επικαλούμενη τα απαράδεκτα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, οι οποίες, τουλάχιστον, τις υλοποίησαν κατά το ήμισυ.

Θα λάβουν την απάντηση με γνώμονα βεβαίως το κοινωνικό συμφέρον, το οποίο σε κάθε περίπτωση ταυτίζεται με την αξιοπρέπεια των ενστόλων και όχι με τον εμπαιγμό τους.

Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
Π.Ο.ΑΞΙ.Α. ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
Ε.Α.Π.Σ. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ