Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ειδικά Μισθολόγια: Κρίσιμη ημέρα - Επιδίδονται στο ΥΠΟΙΚ οι αποφάσεις του ΣτΕ

22.08.2016 | 08:32
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

 Κρίσιμη ημέρα σήμερα για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, καθώς επιδίδονται με δικαστικό επιμελητή από τις Ομοσπονδίες των Αστυνομικών οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που ορίζουν ότι οι μισθοί τους πρέπει να επιστρέψουν στα επίπεδα που ήταν πριν από τον Αύγουστο του 2012.


Η κυβέρνηση από την πλευρά της βρίσκεται σε διαδικασία σύνταξης νέου ειδικού μισθολογίου, για το οποίο έχουν έρθει στην δημοσιότητα διάφορα σενάρια, πλην όμως κανένα προσχέδιο δεν έχει ανακοινωθεί και κυρίως δεν έχει έρθει σε διαβούλευση, όπως αρμόζει για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Υπάρχει μόνο η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη ότι το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί τον Σεπτέμβριο. Εάν αυτό ισχύσει, λογικά δεν θα δοθεί για διαβούλευση, καθώς αναμένεται οι αντιδράσεις να είναι μεγάλες.

Ήδη τα Σώματα Ασφαλείας έχουν προαναγγείλει αντιδράσεις, μετά τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία ωστόσο παραμένουν σενάρια και δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Δόθηκαν επιλεκτικά σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία απηχούν τις απόψεις συγκεκριμένων υπουργών, προκειμένου να καταγραφούν αντιδράσεις και να χαραχθεί η ανάλογη επικοινωνιακή πολιτική από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζουν οι ομοσπονδίες των αστυνομικών για να αποφασίσουν τις αντιδράσεις τους απέναντι στους σχεδιασμούς για τα ειδικά μισθολόγια.

Στα χέρια τους έχουν ένα ατού. Την "καθαρογραμμένη" πλέον απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στον οποιονδήποτε σχεδιασμό.

Η απόφαση του ΣτΕ επιδίδεται εντός της ημέρας με δικαστικό επιμελητή στον Υπουργό Οικονομικών της Κυβέρνησης. Οι Ομοσπονδίες θα τάξουν εύλογη προθεσμία, ώστε η Διοίκηση να συμμορφωθεί και να την υλοποιήσει.

Ανάλογη κινητοποίηση υπάρχει και στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχει ήδη προγραμματιστεί συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ για να συζητηθεί το τί μέλλει γενέσθαι μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Παράλληλα οι απόστρατοι θα συζητήσουν τρόπους αντίδρασης για την αποσύνδεση τους από το μισθολόγιο των εν ενεργεία στρατιωτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξέλιξη βόμβα! Στα χέρια των ενστόλων η απόφαση του ΣτΕ - Θα σταματήσει τα ειδικά μισθολόγια;
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ