Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ειδικά μισθολόγια: μέχρι τον Σεπτέμβρη τα ισοδύναμα - Θερμό καλοκαίρι υπόσχονται οι συνδικαλιστές

03.06.2016 | 08:16
 Τον Σεπτέμβριο θα κριθεί εάν εφαρμοστεί ή όχι ο νόμος για το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών, σύμφωνα με τη νέα τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση για τα ειδικά μισθολόγια, και αναφέρει ότι θα πρέπει μέχει τις 30 Σεπτεμβρίου να έχουν βρεθεί τα ισοδύναμα ώστε να μην εφαρμοστεί ο νόμος που έχει ήδη ψηφιστεί πριν λίγες ημέρες στη Βουλή.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επανέλαβε όσα είχε και και κατά την ψήφιση του νόμου στη Βουλή, ότι δηλαδή έχει ήδη βρει τα ισοδύναμα. "Σας βεβαιώνω δε, ως Υπουργός Άμυνας, ότι είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο περιλαμβάνει τους επακριβείς κωδικούς, όπως εζητήθη, όπου θα γίνουν οι περικοπές. Θα αφορούν τα αντίστοιχα ποσά και δεν θα επιβαρυνθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα κατατεθεί πολύ νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο που προβλέπει η συγκεκριμένη τροπολογία".

Πρόσθεσε δε ότι "εμείς, σήμερα, ως Ανεξάρτητοι Έλληνες, έχουμε συγκεκριμένους κωδικούς που αφορούν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, πέραν του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, που καλύπτουν επακριβώς, με συγκεκριμένους κωδικούς τις δυνατότητες που θα έχουν τα Υπουργεία μέσα στο καλοκαίρι να νομοθετήσουν, ώστε να μην υπάρχει – όπως υπεσχέθη ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση – καμία επιβάρυνση στους πολίτες που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια και αναφέρομαι ιδιαίτερα στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας, στους δικαστικούς και σε όλους τους άλλους που είναι στα ειδικά μισθολόγια".

Σφοδρή πάντως ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης. Ο υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, δήλωσε σχετικά: «Το αφήγημα κοροϊδίας των "Εξαρτημένων (από τις καρέκλες) Ελλήνων” συνεχίζεται.
Ο κ. Καμμένος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνεχίζουν το παραμύθι των Κωδικών. Τους προκαλούμε να πουν έστω ένα κωδικό. Μήπως οι κωδικοί που βρήκαν είναι πάλι μισθών και επιδομάτων; Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016 θα έχει ο κ. Καμμένος αξιοποιήσει την περιουσία; Ας πουν έστω και ένα περιουσιακό στοιχείο που θα αξιοποιηθεί. Υπάρχει ντροπή;».

Από την πλευρά τους αντέδρασαν και οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους τονίζουν:

Προωθήθηκε, με την υπ' αριθ. 468/30 από 01-06-2016 τροπολογία, νέα νομοθετική ρύθμιση για τα ειδικά μισθολόγια, η οποία τροποποιεί τις διατάξεις του άρθρου 236 παρ. 2 του ν.4389/2016 και αναφέρει ότι δεν θα ισχύσει το «πάγωμα» για τη διετία 2017-2018 κάθε μισθολογικής ωρίμανσης και προαγωγής όσων αμείβονται με τα ειδικά μισθολόγια, υπό την προϋπόθεση ότι θα προσδιοριστούν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, οι οποίες θα εξειδικευθούν και νομοθετηθούν μέχρι την 30-09-2016 και θα τεθούν σε εφαρμογή την 01-01-2017.


Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, με την ως άνω ρύθμιση, παραμένει στο ακέραιο η εκκρεμότητα, απλώς επισπεύδεται και εξειδικεύεται κατά την Κυβέρνηση, η διευθέτησή της και είναι άξιον απορίας γιατί μεθοδεύεται κατ' αυτόν τον τρόπο η οριστική επίλυση του θέματος, όπως υποστηρίζει ότι επιδιώκει να πράξει η Κυβέρνηση και δεν νομοθετεί οριστικά και ξεκάθαρα αυτό που επιδιώκει;

Το εύλογο ερώτημα γεννάται και για το λόγο ότι κατά την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου 4389/2016 ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός πέραν των όσων είχε δηλώσει προηγηθείς ο κ. ΥΕΘΑ για τους στρατιωτικούς από το βήμα της Βουλής, στις 22 Μαΐου 2016, ήταν κατηγορηματικός:

Για τους υπόλοιπους κλάδους που αφορούν τα άλλα Υπουργεία, Προστασίας του Πολίτη, Εμπορικής Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Εξωτερικών κλπ, είχε δηλώσει ότι: «τα χρήματα αυτά υπάρχουν στα 700 εκατομμύρια πλεόνασμα και δεν θα προχωρήσουμε σε αυτήν την τροποποίηση, σε αυτήν την νομοθέτηση, στην υλοποίηση, μάλλον, του παγώματος του ειδικού μισθολογίου, διότι γνωρίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι, σήμερα, δίνουν με το παραπάνω για να κρατιέται όρθια η χώρα και θα τους το ανταποδώσουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι».

Καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας, κ. Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ, να δεσμευτεί ότι θα γίνει πράξη η τοποθέτησή του στη Βουλή, λαμβάνοντας υπόψη και τις τελεσίδικες νέες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την πλήρη αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών που υπέστησαν όλοι οι ένστολοι το 2012.

Να γνωρίζουν ότι όσοι τυχόν επιχειρούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας για να επιτύχουν άλλες επιδιώξεις, αντί να πράξουν το χρέος τους έναντι των Σωμάτων Ασφαλείας, θα φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα τους υπόσχεται ένα θερμό καλοκαίρι!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ