Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ειδικά Μισθολόγια - Αλαλούμ: Ο Δρίτσας δεν έχει ιδέα, η Παπακώστα της ΝΔ στηρίζει Καμμένο!

02.08.2016 | 21:14
 Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

"Λοιπόν σήμερα δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα". Η ατάκα του Ντίνου Ηλιόπουλου στην ταινία "ο Ατσίδας" ταιριάζει γάντι με όσα συμβαίνουν γύρω από το θέμα των ειδικών μισθολογίων.
Και αυτό που συμβαίνει αποδίδεται με μια λέξη: ΑΛΑΛΟΥΜ και στη μέση τα στελέχη που αγωνιούν. 

Την ώρα που οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας βράζουν από τις διαρροές για το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα ειδικά μισθολόγια, ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας ενημέρωσε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, ότι δεν έχει λάβει καμία πληροφορία για νέα ειδικά μισθολόγια!

Την αποκάλυψη αυτή δημοσιεύει η ΠΟΕΠΛΣ στην ιστοσελίδα της, σημειώνοντας πως ο κ. Δρίτσας διέψευσε "τις φήμες για ” νέα ειδικά μισθολόγια” δηλώνοντας πως δεν έχει φθάσει στο Υπουργειο Ναυτιλίας καμία σχετική πληροφορία".Η πληροφορία αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς από όσα έχουν γίνει γνωστά στα άλλα υπουργεία έχει κοινοποιηθεί το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διατυπώσουν τις προτάσεις τους.
Το Onalert επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΟΕΠΛΣ κ. Θανάση Τσατσούλη, καθώς θεώρησε ότι είναι αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί το υπουργείο και πως ίσως να επρόκειτο για κάποιο λάθος. Ωστόσο ο κ. Τσαστούλης μας διαβεβαίωσε ότι δεν είναι λάθος και πως αυτή την ενημέρωση είχαν από τον κ. Δρίτσα. 


Η ίδια φρενίτιδα επικρατεί και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία, η οποία δια μέσου της βουλευτού Κατερίνας Παπακώστα προωθεί το σχέδιο για τα ειδικά μισθολόγια που έχει ετοιμάσει από το 2015 ο Πάνος Καμμένος, έρχεται σήμερα με μια νεά δήλωση, αυτή του υπευθύνου του τομέα άμυνας Θανάση Δαβάκη να υποστηρίξει ότι "ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνεχίζει τον εμπαιγμό".

Η κ. Παπακώστα κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας για το σχέδιο του νέου μισθολογίου και την Προσωπική διαφορά. Σε αυτήν ρωτά εάν θα ληφθεί υπόψη το σχέδιο που είχε καταρτίσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το 2015 και το αναθεώρησε τον Ιανουάριο του 2016. Το σχέδιο αυτό της είχε καταθέσει στην Βουλή σε προηγούμενη ερώτησή της ο κ. Καμμένος και η κ. Παπακώστα ζητά να ληφθεί αυτό υπόψη.Σε άλλη γραμμή ωστόσο είναι ο υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει τα θέματα της Εθνικής Άμυνας, ειδικότερα αυτά που αφορούν στο προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων, με ευθύνη και σοβαρότητα.

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε ένα παιχνίδι δηλώσεων, αναλύσεων και αντεγκλήσεων σχετικά με το ειδικό μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίες έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον πλήρους ασάφειας και έχουν επιτείνει την αγωνία και ανασφάλεια των στελεχών.

Αφορμή στάθηκε ένα σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του Υπουργείου Οικονομικών, που προαναγγέλλει μειώσεις στις αποδοχές και συντάξεις των στελεχών εν ενεργεία και εν αποστρατεία.

Παρ' όλα αυτά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνεχίζει τον εμπαιγμό, διαβεβαιώνοντας τα στελέχη ότι δεν θα υποστούν καμία μείωση, χωρίς ωστόσο να πείθει κανένα από αυτά, αφού η αναξιοπιστία του βρίσκεται πια στο ζενίθ της.

Η μέγιστη πολιτική κοροϊδία, θα είναι η υλοποίηση των μειώσεων με τη μέθοδο της ‘’προσωπικής διαφοράς’’, η οποία θα φρενάρει άμεσα κάθε μισθολογική εξέλιξη των στελεχών και τεχνηέντως θα τις παραπέμψει στο μόνιμο δημοσιονομικό κόφτη, που ψήφισε και ο κ. Καμμένος.

Αναρωτιόμαστε, εάν ο πρωθυπουργός κυβερνά και συντονίζει το έργο της Κυβέρνησης και των Υπουργείων, καθόσον στο συγκεκριμένο θέμα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, αφού δεν υφίσταται επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών.

Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει με ανησυχία ότι αυξάνεται το ρήγμα αξιοπιστίας μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του συνόλου των στελεχών του.

Ζητά από τον κ. Καμμένο και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να βρουν έστω για μια φορά το ‘’πολιτικό θάρρος’’ και να πουν την ‘’αλήθεια’’ στα στελέχη και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας». 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ