Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ειδικά μισθολόγια: "χτύπημα κάτω από τη μέση" η τροπολογία που καταργεί τις ωριμάνσεις

21.05.2016 | 09:00
Τελευταία ενημέρωση 2016-05-21 09:00:00
Πρώτη δημοσίευση 2016-05-20 22:02:03Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ


Σφοδρές αντιδράσεις από ένστολους προκαλεί η τροπολογία Χουλιαράκη που φέρνει πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια.

Σύμφωνα με αυτήν για δυο χρόνια κάθε μισθολογική ωρίμανση και προαγωγή για το διάστημα από 1 -1 -2017 έως 31-12-2018.

Από τη ρύθμιση, όπως αναφέρεται, θα εξοικονομηθούν 118 εκ ευρώ για δυο χρόνια. Από αυτή την εξέλιξη θίγονται όλα τα ειδικά μισθολόγια δηλαδή αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, στρατιωτικοί, αλλά και άλλες κατηγορίες.

Ως χτύπημα κάτω από τη μέση, χαρακτηρίζει την τροπολογία ο πρόεδρος της Πανελλήνια Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Σαϊτάκης.

Σε δήλωση που έκανε στο Onalert.gr ο κ. Σαϊτάκης υποστηρίζει:

"Η αιφνιδιαστική κατάθεση αυτή αυτής της τροπολογίας μας σοκάρει. Αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για τους ενστόλους. Άλλο ένα χτύπημε κάτω από τη μέση.

Το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών θα αφαιρέσει απο το πενιχρόμας εισόδημα 118 εκ ευρώ για δυο χρόνια.

Αυτή είναι η αποκατάσταση των μισθών μας όπως ευαγγελίζονταν ότι θα κάνουν;

Αυτός είναι ο σεβασμός στις αποφάσεις του ΣτΕ;

Αναρωτιόμαστε εάν αυτή η αιφνιδιαστική ενέργεια είναι ο προάγγελος για το τι θα ακολουθήσει με το ειδικό μισθολόγιο"". 


Εν τω μεταξύ, αναμένεται κύμα παραιτήσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

"Τώρα πια δεν περιμένεις καμία αύξηση" σχολίαζαν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που εκτιμούσαν ότι η τροπολογία θα φέρει κύμα παραιτήσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ήδη οι αιτήσεις αποστρατείας είναι αυξημένες, από το φόβο μην περικοπεί κι άλλο το εφάπαξ και η σύνταξη.


Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων: ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ


Αιφνιδιαστική τροπολογία – «κόφτη» των μισθολογικών δαπανών των ειδικών μισθολογίων κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων από τους Υπουργούς Οικονομικών κ.κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γεώργιο Χουλιαράκη, λίγες μόλις ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της νέας ιστορικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που για άλλη μια φορά αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα του λειτουργήματός μας και υπαγορεύει στην Κυβέρνηση να προβεί στην πλήρη μισθολογική μας αποκατάσταση.

Σύμφωνα με την τροπολογία – μαχαίρι στους μισθούς μας, αναστέλλεται από 1-1-2017 μέχρι 31-12-2018 κάθε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή των λειτουργών και υπάλληλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

Παράλληλα, με βάση την εισηγητική έκθεση και την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κρίνονται οι ως άνω περικοπές αναγκαίες (!!!) για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής και είναι ανάλογες με τη διετή (2016 - 2017) αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης των υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 26 του ν.4354/2015 και το Δημόσιο θα εξοικονομήσει δαπάνη ύψους 118 εκατ. ευρώ για τα έτη 2017 και 2018.

Είναι σαφές ότι στη λογική των Μνημονίων υπερέχουν οι αριθμοί και οι στόχοι της δημοσιονομικής προσαρμογής παρά η αξία της ζωής των ανθρώπων, το αγαθό της ασφάλειας και της εσωτερικής ειρήνης που προστατεύουν τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. Ταυτόχρονα δε, περιφρονεί και τις δικαστικές αποφάσεις!!

Καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό ότι, η Κυβέρνηση με ύπουλο και δόλιο τρόπο επιτίθεται στα ειδικά μισθολόγια και των Σωμάτων Ασφαλείας, αγνοώντας τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, τόσο αυτές του 2014 όσο και τις πρόσφατες του 2016, που θωρακίζουν την ειδική μισθολογική μεταχείριση των στελεχών των εν λόγω Σωμάτων. Ουσιαστικά παραβιάζει το σκεπτικό των προαναφερόμενων αποφάσεων και το δεδικασμένο που αυτές παράγουν. Τούτο, διότι, οι απολαβές των Ελλήνων Αστυνομικών όντως μειώνονται σε επίπεδα κατώτερα του 2012, ενδεχομένως ακόμα ακόμα και των υφιστάμενων!! Μέχρι και οι δύο (2) νόμοι που περιέκοψαν τις αποδοχές των ένστολων (4093/12 & 4307/14), οι οποίοι κατ' άλλα κρίθηκαν αντισυνταγματικοί, διατήρησαν ξεπαγωμένες τις ωριμάνσεις των συναδέλφων μας. Με τρόπο ανάλγητο και ανήθικο, η Κυβέρνηση παρεμβαίνει ακόμα και σε αυτό!!

Καλούμε τους Βουλευτές όλων των Κομμάτων να καταψηφίσουν την κατάπτυστη αυτή τροπολογία και να μην παρασυρθούν επιτέλους στις δόλιες πρωτοβουλίες των Οικονομικών Υπουργών που υπερβαίνουν σε ζήλο ακόμα και τα κελεύσματα των δανειστών. Δεν πέρασε πολύς καιρός από τη ψήφιση του ασφαλιστικού, όπου η Κυβέρνηση, μέσω του αρμόδιου Υπουργού της, από το βήμα της Βουλής το συνέδεε με την κατάρτιση και τη ψήφιση του νέου μισθολογίου για τους ένστολους. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ