Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Η αλήθεια για το ειδικό μισθολόγιο.Ένας επίτιμος αρχηγός ΕΛΑΣ γράφει

09.01.2013 | 00:21
Γράφει ο Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος

Αντιστράτηγος ε.α.

Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ


Δεν ακούς καθημερινά τίποτα άλλο, παρά μόνο, για το ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων. Βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα κάτι απόστρατοι, που για το συγκεκριμένο δεν έχουν ιδέα, διότι αν είχαν ιδέα, τι σημαίνει ειδικό μισθολόγιο, θα διεκδικούσαν και τα προνόμια και πλεονεκτήματα του ειδικού μισθολογίου, γι’ αυτό κύριοι μη βγαίνετε, γιατί περιπλέκετε περισσότερο την ενημέρωση του Ελληνικού λαού, του τι μισθό και σύνταξη παίρνουν οι ένστολοι. 
Καλό θα ήταν να βγαίνει κάποιος που γνωρίζει τα μισθολογικά και κατά προτίμηση, χωρίς να έχω καμιά σχέση μαζί του, ένας απόστρατος ταξίαρχος της Αεροπορίας που νομίζω, αν θυμάμαι καλά, λεγόταν Παπακωνσταντίνου, που αποστόμωσε τους πάντες με τα επιχειρήματα.

Ήταν ο μόνος που ήξερε, πέντε αράδες γράμματα, πάνω στο μισθολογικό των ενστόλων, φώναζε ο άνθρωπος σ’ εκείνο το πρωϊνάδικο, ότι δεν υπάρχει ειδικό μισθολόγιο στους ένστολους και εξήγησε, για ποιους λόγους και τι σημαίνει ειδικό μισθολόγιο. Ο υπογράφων, κατ’ επανάληψη το ΄χει τονίσει, ότι δεν υπάρχει ειδικό μισθολόγιο, γιατί αυτό συνεπάγεται φοραπαλλαγές και αλλα «καλούδια», ο ένστολος έχει μισθολόγιο «των τριών και ξήντα». Δυστυχώς φθάσανε εδώ που φτάσανε τα ταμεία, γιατί ποτέ οι προϊστάμενες υπηρεσίες δεν φρόντισαν να τακτοποιήσουν «τα του οίκου των», δηλαδή τοποθετώντας διευθυντάς των ταμείων (εν προκειμένω ταν ταμείων της ΕΛΑΣ) ανθρώπους που ήσαν σπουδαγμένοι περί τα οικονομικά, αλλά τοποθετούσε το σύστημα επικεφαλής αυτών, ανθρώπους μη αρεστούς, που παρά την φιλότιμη προσπάθειά των δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, γιατί δεν γνώριζαν οικονομικά.


Αν γνώριζαν οικονομικά οι προϊστάμενοι των Δ/νσεων Οικονομικών, δεν θα περνούσαν διάταξη νόμου πούλεγε ότι η σύνταξη ακολουθεί την εξέλιξη μισθού του εν ενεργεία ενστόλου, λες και οι ενεργεία, έπαιρναν υπέρογκες αυξήσεις, και «κλαμάρωνε», ένας απ’ αυτούς λέγοντας «σας έδωσα αυξήσεις και λεφτά», αλλά έπεσε και ο ίδιος στο λάκκο των φτωχών αποστράτων.
Θάθελα να ρωτήσω, τι δουλειά έχω εγώ ο απόστρατος, με το μισθό του εν ενεργεία, έτσι τάκαναν τότε και νάτα τώρα, αναδρομικές κρατήσεις των ειδικών μισθολογίων από τον Αύγουστο και πετσόκομα στο 32% από το Γενάρη, εκεί μας έριξαν οι ανεγκέφαλοι οικονομολόγοι και έχουμε και την «ρετσινιά» του ειδικού μισθολογίου. 
Ξεκίνησα εδώ και δέκα περίπου χρόνια στη σύνταξη του Αρχηγού ΕΛΑΣ με καθαρό ποσό του δημοσίου 2850 και προχθές πληρώθηκα τη σύνταξη του δημοσίου 1520 και για την 31 Γενάρη δεν το συζητώ πόσο θάναι.


Η πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω στο μισθολόγιο των ενστόλων, γιατί οι ένστολοι σήμερα, παρά τη φοβερή οικονομική κρίση και τα πετσοκόματα των μισθών τους, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αγόγγυστα. Οι ιπτάμμενοι αλωνίζουν το Αιγαίο, ο στρατός και το ναυτικό τα ίδια, άγρυπνοι φρουροί της χώρας, πόσο όμως θα αντέξουν. 
Η ΕΛΑΣ, παρά τους μισθούς πείνας, αγωνίζεται σε αντίξοες συνθήκες, για την πάταξη της εγκληματικότητας, με φοβερές επιτυχίες στο ενεργητικό της. Έγκλημα της Ξάνθης, που σε χρόνο ρεκόρ εξιχνιάστηκε, τους εμπόρους ναρκωτικών του Βόλου, που δυστυχώς πέντε έξι επίορκοι συνάδελφοί τους αμαύρωσαν την επιτυχία όμως είναι επιτυχία η εξάρθρωση του κυκλώματος.
 
bloko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο ειδικό μισθολόγιο εντός του 2013 στις ΕΔ ,σίγουρα χωρίς μισθολογικές προαγωγές


"Δεν γίνονται άλλες περικοπές το 2013",λένε από το ΥΕΘΑ,αλλά όλα δείχνουν "ψαλίδι"

ΒΟΜΒΑ στις ΕΔ ! Ζητάνε να ψηφιστούν οι περικοπές 2014 ΑΜΕΣΑ! ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΑΓΕ 

ΣΧΟΛΙΑ