Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο ειδικό μισθολόγιο εντός του 2013 στις ΕΔ ,σίγουρα χωρίς μισθολογικές προαγωγές

08.01.2013 | 00:01
Οι διαβεβαιώσεις πηγών του ΓΕΕΘΑ ότι “δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές για τους στρατιωτικούς εντός του 2013”, δεν είναι δυστυχώς αρκετές για να πείσουν ότι η “επίθεση” που δέχονται οι Ένοπλες Δυνάμεις θα σταματήσει εδώ ή ότι έστω θα διακοπεί προσωρινά.

Όλα είναι ανοιχτά και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση τ΄ αφήνει όλα ανοιχτά. Η χθεσινή συνάντηση του Α/ΓΕΕΘΑ με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χ.Σταϊκούρα αυτό αποδεικνύει. Γιατί μπορεί το περιβάλλον του Αρχηγού να επιμένει ότι “όλα είναι υπό έλεγχο” και ότι “δεν ζητήθηκαν νέες περικοπές”, είναι όμως απολύτως βέβαιο ότι το οικονομικό επιτελείο έχει ζητήσει:

  • Νέο ειδικό μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς εντός του 2013
  • Κατάργηση των βαθμολογικών προαγωγών
Αυτό σημαίνει νέες σημαντικές περικοπές για τους στρατιωτικούς που διαπιστώνουν ότι όσο περνάει ο καιρός προσεγγίζουν όλο και περισσότερο το απίστευτο σενάριο της “βουλγαροποίησης” των μισθών τους.

Το θέμα όμως είναι άλλο: η κυβέρνηση δεν δείχνει τη παραμικρή διάθεση να καταλάβει ότι διαλύει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δείχνει να έχει ταυτιστεί με τις απαιτήσεις των δανειστών και κυρίως να έχει αποδεχτεί την άποψη που κυκλοφορεί σε διάφορους διαδρόμους ότι “οι στρατιωτικοί αντέχουν”.

Δεν αντέχουν οι στρατιωτικοί και δεν αντέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση στους υπουργούς και είναι ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ να το καταστήσει σαφές.

Δεν πάει άλλο ,εκτός αν η κυβέρνηση εκτός από τις περικοπές στους μισθούς έχει συμφωνήσει και σε άλλα πράγματα πολύ πιο τρομακτικά για τη χώρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν γίνονται άλλες περικοπές το 2013",λένε από το ΥΕΘΑ,αλλά όλα δείχνουν "ψαλίδι"

ΒΟΜΒΑ στις ΕΔ ! Ζητάνε να ψηφιστούν οι περικοπές 2014 ΑΜΕΣΑ! ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΑΓΕ

Έγγραφο-ντοκουμέντο αποδεικνύει γιατί η τρόϊκα έκανε ότι ήθελε σε ΕΔ και Σώματα Ασφαλείας


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ