Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ειδικό νομοσχέδιο για τον South Stream στη Σερβία

22.01.2013 | 10:03
Ειδικό νομοσχέδιο που χαρακτηρίζει το έργο του αγωγού φυσικού αερίου South Stream εθνικού συμφέροντος για τη Σερβία, θα υιοθετηθεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Φυσικών Πόρων, Μεταλλείων και Χωροταξίας Μίλαν Μπάσεβιτς στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων "Τανγιούνγκ".

Σύμφωνα με τον Σέρβο υπουργό, το Βελιγράδι είναι έτοιμο ναξεκινήσει την κατασκευή του έργου.

Έπειτα από την υιοθέτησή του από την κυβέρνηση, το νομοσχέδιο θα σταλεί στη Βουλή για έγκριση στην επόμενη συνεδρίασή της, διευκρίνισε ο κ. Μπάσεβιτς. Αναφερόμενος στο χωροταξικό σχέδιο του αγωγού South Stream, το οποίο εγκρίθηκε από τη σερβική κυβέρνηση, ο κ. Μπάσεβιτς σημείωσε ότι αυτό ολοκληρώθηκε από τα στελέχη του υπουργείου Ορυχείων, σε διάστημα μικρότερο των 100 ημερών.
Ο κ. Μπάσεβιτς υπογράμμισε πως με το νομοσχέδιο θα διευκολυνθεί η κατασκευή του αγωγού και πρόσθεσε ότι έχουν εξασφαλιστεί από τη σερβική πλευρά οι τραπεζικές εγγυήσεις και η χρηματοδότηση του έργου για το 2013.

Η Σερβία θα λάβει τέλη διαμετακόμισης που θα κυμαίνονται από 500 έως 600 εκατομμύρια ευρώ, όταν ο αγωγός τεθεί σε λειτουργία.
Ο αγωγός South Stream, του οποίου το κόστος υπολογίζεται σε 16,5 δισεκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να μεταφέρει - σε ετήσια βάση -63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο South Stream όπως τον σχεδιάζουν οι Ρώσοι

Ο πόλεμος των αγωγών και τα σχέδια των ΗΠΑ για Ελλάδα και Τουρκία.Ανάλυση των σεναρίων


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ